ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ «Oh, That’s Insane!» 23.07.2020

ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ «Oh, That’s Insane!» 23.07.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»
Πορτρέτα του Αύριο

Μετά τους πέντε επιτυχημένους κύκλους της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα νέα επεισόδια του έκτου κύκλου της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο (έκτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 20:30
Επεισόδιο 10ο: «Oh, That’s Insane!»

Ο Insane51 είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και επιδραστικούς mural artists παγκοσμίως, ο οποίος με την τεχνοτροπία του κατάφερε να δημιουργήσει καινούργιες τάσεις. Χαρακτηρίζεται για τη μοναδική, φωτορεαλιστική τεχνική του, που αναμειγνύει την τρίτη διάσταση με το street art, δημιουργώντας μοναδικά οπτικά εφέ, που αποκαλύπτονται μέσα από τη χρήση 3D γυαλιών ή ειδικού φωτισμού.

Ο κατά κόσμον Στάθης Τσαβαλιάς ξεκίνησε ως γκραφιτάς στους δρόμους της Αθήνας και, με τη στήριξη του καλλιτέχνη Sake που έγινε μέντοράς του, κατάφερε να τοιχογραφήσει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, από το Μόντρεαλ μέχρι τη Γιουχάν και από τη Μασαχουσέτη μέχρι το Πάλμερστον Νορθ της Νέας Ζηλανδίας.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς του, ολοκληρώνοντας το πορτρέτο αυτού του σημαντικού νέου καλλιτέχνη.

Σκηνοθεσία: Κώστας Μπακούρης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ζωή Μαντά

Ηχοληψία: Χρήστος Παπαδόπουλος

Post Production: Γιώργος Αλεφάντης

Παραγωγή:  SEE – Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.