ΕΡΤ2: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών Κ20 – Μικρός τελικός: «Ελλάδα – Βέλγιο»...

ΕΡΤ2: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών Κ20 – Μικρός τελικός: «Ελλάδα – Βέλγιο» – Τροποποίηση προγράμματος | Κυριακή 16.07.2023

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ2, για σήμερα Κυριακή 16/7/2023, μεταβάλλεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7/2023

—————————-

17:00 ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ (Ε)

18:00 ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε) Κ8 W
Με τον Χρήστο Ιερείδη
«Αγκίστρι»

Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, ερχόμενος από τον Πειραιά, θα σου πάρει από 55 λεπτά μέχρι μία ώρα και 45 λεπτά για να αποβιβαστείς στο νησί, αν επιλέξεις ιπτάμενο δελφίνι ή φέρι μπόουτ, αντιστοίχως.

Κατά τον Όμηρο και τον Πλίνιο, το Αγκίστρι είχε την ονομασία «Κεκρυφάλεια», που σημαίνει «στολισμένη κεφαλή». Παρομοίωση διόλου τυχαία, αν αναλογιστείς ότι αυτή η σταλιά γης είναι δασοσκέπαστη σε ποσοστό 80%.

Ένας σχεδόν ανέγγιχτος παράδεισος.

Έχει αξία ως επισκέπτης να τριγυρίσεις στους οικισμούς του. Οι χάρες τους δεν είναι εμφανείς, όμως με μια μικρή περιπλάνηση, όπως αυτή που προτείνει η εκπομπή, θα σου αποκαλυφθούν.

Η Σκάλα με τα αβαθή νερά προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές, ώστε τα παιδιά να τσαλαβουτούν ξέγνοιαστα. Η Σκληρή, η οποία ουσιαστικά είναι συνέχεια της Σκάλας, έχει σπίτια και καταλύματα σκαρφαλωμένα στα βράχια, πάνω από τη θάλασσα. Το Μεγαλοχώρι έχει γωνιές που υποδηλώνουν την αλλοτινή αρχοντιά του, ενώ το Μετόχι, που βλέπει τα πράγματα «αφ’ υψηλού» θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα και για διαφορετικούς λόγους. Στενά δρομάκια που μετατρέπονται σε αυλές σπιτιών τις οποίες διασχίζεις, φροντισμένα σπίτια, αρκετά πετρόκτιστα και άπλετη θέα σε εύρος τουλάχιστον 180 μοιρών.

Η ενδοχώρα του νησιού καλυμμένη από θαλερό δάσος. Και κάπου εκεί, σαν κρυμμένα στα δέντρα, τα Λιμενάρια με το μικρό επίνειό τους, τη Μάρεζα.

Θα βουτάς σε «λαχταριστά» νερά και θα χαλαρώνεις σε ιδιαίτερες παραλίες. Εκείνες των οικισμών του βόρειου τμήματος είναι οργανωμένες, υπάρχουν όμως κι άλλες, που προσφέρουν απλώς τα θέλγητρά τους. Όπως για παράδειγμα η Χαλικιάδα. Έχει πλάτη μια μικρή ορθοπλαγιά και πήρε την ονομασία της από τα ευμεγέθη, σμιλευμένα από τα στοιχεία της φύσης, βότσαλα.

Στην Απόνησο, με την άγρια ομορφιά του βραχώδους τοπίου, θα κάνεις βουτιές και -αν επιθυμείς- θαλάσσια σπορ, ενώ παράλληλα θα απολαύσεις ένα μεγάλης διάρκειας ηλιοβασίλεμα.

Έπειτα απ’ όλα αυτά, θα κατανοήσεις γιατί αποδόθηκε στο νησί η ονομασία «Αγκίστρι», καθώς η προφορική παράδοση θέλει το φυσικό κάλλος να γοήτευε τους ταξιδιώτες, πολλούς από τους οποίους «αγκίστρωνε» και έμεναν -ίσως και για πάντα- στο Αγκίστρι.

Σενάριο-αρχισυνταξία-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Ηχοληψία: Ανδρέας Κουρελάς
Διεύθυνση-οργάνωση παραγωγής: Άννα Κουρελά
Παραγωγή: View Studio

18:30 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Κ20 (Ζ) GR live streaming & διαθέσιμο στο ERTFLIX
Μικρός Τελικός: «Ελλάδα – Βέλγιο»

20:55 H ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (Ε)

—————————-

ΣΗΜ: Οι εκπομπές «ART WEEK» (Ε) και «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» (Ε) δεν θα μεταδοθούν.