ΕΡΤ2 – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών – Προημιτελικός: «Ελλάδα – Ισραήλ»...

ΕΡΤ2 – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών – Προημιτελικός: «Ελλάδα – Ισραήλ» – Τροποποίηση προγράμματος | Δευτέρα 05.09.2022

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 05/09/2022, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 μεταβάλλεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9/2022

————————–

20:00 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (Ε)

21:00 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ (BIG HISTORY) (Ε) Κ8 GR live streaming & διαθέσιμο στο ERTFLIX

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2013.
Από τους δημιουργούς του «The Universe» και του «Life After People», αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ δίνει μία επιστημονική εξήγηση σε ιστορικά γεγονότα, συνδέοντας κάποια εμβληματικά γεγονότα με την καθημερινή μας ζωή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κληρονομιά των Τιτάνων που κουβαλάμε καθημερινά στις τσέπες μας, κάθε φορά που κάνουμε μια τηλεφωνική κλήση από το κινητό μας. Κάθε φορά που κάνουμε μια κλήση, συνδεόμαστε με τη Μεγάλη Έκρηξη όπου δημιουργήθηκε το ταντάλιο, ένα σπάνιο και μυστηριώδες χημικό στοιχείο που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Χωρίς ταντάλιο, τα τηλέφωνα θα ήταν 12 φορές μεγαλύτερα!
Άλλα θέματα που προσεγγίζονται αφορούν στον Κώδικα Ζωής, το γνωστό μας DNA, αλλά και σε κάθε είδους κώδικα που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των μηχανών της σύγχρονης εποχής, αφορούν στο ασήμι και στον χρυσό και στον τρόπο που επηρεάζουν τη ζωή μας. Αγαθά που θεωρούμε δεδομένα, όπως ο Ήλιος και το Νερό, εξετάζονται και αυτά μέσα από το πρίσμα της επιστήμης για να ανακαλύψουμε πόσο σπουδαίο ρόλο έχουν παίξει στο πέρασμα των αιώνων.

«Γιγαντιαίες κατασκευές»

Από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μέχρι τον σημερινό ουρανοξύστη, οι άνθρωποι κατασκευάζουν τεράστια οικοδομήματα εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια. Γιατί όμως; Πώς η βιολογία και τα ανθρώπινα συναισθήματα επηρεάζουν την επιθυμία μας για γιγαντιαίες κατασκευές; Γιατί οι πρώτες γιγαντιαίες κατασκευές μοιάζουν πάντα σαν πυραμίδες; Γιατί οι άνθρωποι νιώθουν την επιθυμία να φτάσουν ψηλά και πώς οι γιγαντιαίες κατασκευές της Γης αντηχούν τον οικουμενικό νόμο που έχει εντυπωθεί σε κάθε δομή του σύμπαντος;

Αφήγηση: Μπράιαν Κράνστον

21:30 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΣΠΛΙΤ) – ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: «ΕΛΛΑΔΑΙΣΡΑΗΛ» (Ζ) GR live streaming

22:45 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ (Αλλαγή ώρας)
«Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΞΟΥΕΛ ΣΙΜ»

00:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΕ Η ΣΚΟΝΗ» (Αλλαγή ώρας)

——————————–

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

—————————————

01:15 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (Ε) ημέρας

02:10 ΜΑΜΑ-ΔΕΣ (Ε) ημέρας

03:00 Ο ΡΕΤΖΙ ΓΕΪΤΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ (Ε) ημέρας

04:00 ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Ε) ημέρας

04:30 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΑΝΤΙΑ (Ε) ημέρας

05:30 ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ (Ε) ημέρας

——————————————

ΣΗΜ: To ξένο ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ» (Ε) μεταφέρεται για αύριο Τρίτη.