ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στη Γιώτα Γιάννα» 11.07.2019

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στη Γιώτα Γιάννα» 11.07.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, στις 20:00
«Αφιέρωμα στη Γιώτα Γιάννα»

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00 στην ΕΡΤ2, η «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοξενεί τη μοναδική Γιώτα Γιάννα, την αντισυμβατική ερμηνεύτρια με την εμφάνιση ροκ Πυθίας, που οι στίχοι βγαίνουν από το στόμα της σαν να ήτανε χρησμοί, όπως χαρακτηριστικά λέει για εκείνη, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς.

Αναδείχτηκε και καθιερώθηκε στην underground λαϊκή σκηνή της Αθήνας και δεν εντάχτηκε ποτέ στο κατεστημένο των δισκογραφικών εταιρειών, κατάφερε όμως να κερδίσει την εκτίμηση και το θαυμασμό των συναδέλφων της και να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό, που την ακολουθεί πιστά εδώ και δεκαετίες.

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική διαδρομή, μια γυναίκα ανθεκτική και δοτική, μια Πασιονάρια, όπως χαρακτηριστικά είπε γι’ αυτήν ο Μάνος Χατζιδάκις!

Ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Χρονάς, που έχει καταγράψει στο βιβλίο του το μονόπρακτο της ζωής της και ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει το βίο της, με πρωταγωνίστρια τη Σωτηρία Λεονάρδου, είναι καλεσμένοι στην εκπομπή και μιλούν για τη γνωριμία τους μαζί της.

Η Ηρώ Σαΐα, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ερασμία Μάνου τραγουδούν και της αφιερώνουν τα τραγούδια που και η ίδια έχει ερμηνεύσει στη μακρά διαδρομή της καριέρας της.

Η Γιώτα Γιάννα μάς καταπλήσσει για ακόμα μία φορά με τις ερμηνείες της και το πάθος για ζωή και καλλιτεχνική δημιουργία.

Παίζουν οι μουσικοί: Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα) και Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο).

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.