ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη» | Παρασκευή...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη» | Παρασκευή 18.06.2021

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου
«Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στις 20:00

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη διαδρομή και στο έργο της Μελίνας Μερκούρη παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2. 

Αφορμή γι’ αυτή την ωραία σύναξη στάθηκε το βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου, «Άγνωστα αποτυπώματα της Μελίνας Μερκούρη», το οποίο εκδόθηκε για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, καθώς και για το έτος 2020, το οποίο είχε ανακηρυχθεί έτος Μερκούρη.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι οι δημοσιογράφοι  Γιώργος Λιάνης και Θανάσης Λάλας, οι οποίοι συνάντησαν και συνομίλησαν αρκετές φορές μ’ αυτή τη μεγάλη μορφή της νεότερης Ιστορίας μας, η οποία ταύτισε την αξιόλογη διεθνή της πορεία με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Στιγμές άγνωστες, μαρτυρίες συναρπαστικές, γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της, καθώς και την καλλιτεχνική διαδρομή της, ακούγονται σ’ αυτό το αφιέρωμα. Κάποια από αυτά για πρώτη φορά.

Η αισθαντική Ρίτα Αντωνοπούλου ερμηνεύει τα τραγούδια της Μελίνας, που άφησαν εποχή, ενώ ο Κώστας Τριανταφυλλίδης μάς ταξιδεύει και μάς σαγηνεύει με την ερμηνευτική του δεινότητα.

Παίζουν οι μουσικοί: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κλασική κιθάρα / φωνητικά / διεύθυνση μουσικού σχήματος), Μιχαήλ Ατσάλης (ακουστική κιθάρα / φωνή), Τάσος Αθανασιάς (μπαγιόν).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Έτος παραγωγής: 2021

Δείτε το trailer της εκπομπής