ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στην Ικαρία – Νίκος Φάκαρος...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στην Ικαρία – Νίκος Φάκαρος και “Musicaroi”» 09.05.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στις 20:30

«Αφιέρωμα στην Ικαρία – Νίκος Φάκαρος και “Musicaroi”»

Ο Δίας λέγεται ότι άφησε το γιο του Διόνυσο στην Ικαρία, για να τον σώσει από τη μανία της ζηλιάρας Ήρας. Από τότε, η γη της Ικαρίας αγκάλιασε τον Βάκχο και γαλούχησε τις γενιές της με τη διονυσιακή παράδοση. Τα φημισμένα πανηγύρια, ο Πράμνειος οίνος, τα τραγούδια, η εξωστρεφής διάθεση είναι όλα κληρονομιά αυτής της παράδοσης. Μιας παράδοσης που είναι ο λόγος της μακροζωίας των Ικαριωτών.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30, «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Ικαρία. Σ’ αυτό το ξεχωριστό και πανέμορφο νησί, το οποίο δεσπόζει στην καρδιά του Αιγαίου και έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη φιλοξενία και τη μακροζωία των κατοίκων του.

Ο Νίκος Φάκαρος, το πρώτο βιολί της Ικαρίας, έρχεται κοντά μας με τους «Musicarous» και μας ξεσηκώνει με τον αρχέγονο και εκστατικό ικαριώτικο σκοπό, αλλά και με άλλες υπέροχες μελωδίες, οι οποίες ακούγονται στα ξακουστά πανηγύρια του νησιού.

Ακόμη, στη φιλόξενη αυλή μας ήρθαν: ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος, ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός, η οινοπαραγωγός Δόμνα Τσαντίρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος Βασίλης Μαματάς, ο μουσικός Βαγγέλης Ταράσης, ο ασφαλιστής Ανδρέας Φαληρέας και η ηθοποιός Μοσχούλα Ατσιδαύτη.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Φάκαρος (βιολί-τσαμπούνα), Τάσος Αντωνίου (κιθάρα), Δημήτρης Ρέντας (λαούτο), Αποστόλης Κυπραίος (κρουστά), Σταμάτης Πετσάκος (μπάσο), Μαρία Καραγκιόζη (τουμπί).

Τραγουδούν οι: Σοφία Σαββουκίδου, Μαρία Καραγκιόζη, Τάσος Αντωνίου, Δημήτρης Ρέντας, Αποστόλης Κυπραίος.

Χορεύουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παραδοσιακοί Δρόμοι»: Θανάσης Λάκκας (χοροδιδάσκαλος), Βασιλική Τσιώπου, Αθανάσιος Κατσαούνης, Κατερίνα Γερούση, Θοδωρής Βιδάκης, Γεωργία Παναγοπούλου, Γιώργος Γεωργίτσης, Κατερίνα Ζάβρα, Αντώνης Χήτος, Εύη Εμμανουήλ, Δημήτρης Τζικούλης, Μαρία Ρηγινιώτη, Ευθύμης Παπαδήμας, Άννα Μπέλλα, Δημήτρης Μαρούλης, Γιάννα Μπισδάκη, Δημήτρης Στεφόπουλος, Ασημίνα Καράμπελα, Κωνσταντίνος Χιώτης, Δέσποινα Τριανταφυττίδου, Σωτήρης Μάντζιος, Άννα Τσέρου, Αντώνης Μασέλος, Ευγενία Δενάζη.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.