ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στο τάνγκο» 18.07.2019

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στο τάνγκο» 18.07.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, στις 20:00
«Αφιέρωμα στο τάνγκο»

Η «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο τάνγκο, επιχειρεί να μας μυήσει στον «χορό του πάθους» με τις αισθαντικές μελωδίες, το οποίο διαδόθηκε και αγαπήθηκε απ’ όλο τον κόσμο.

Η Αργεντίνα Μάρτα Σίλβια Ντίος Σανζ, φιλόλογος και μεταφράστρια, μας ξεναγεί στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, εκεί όπου γεννήθηκε και εξελίχθηκε το τάνγκο και μας συγκινεί με την άδολη αγάπη και αφοσίωσή της στον ελληνικό πολιτισμό.

Μαζί μας η Αλίκη Σουγιούλ, κόρη του σπουδαίου συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, δημιουργού των ωραιότερων ελληνικών τάνγκο του Μεσοπολέμου, μας ταξιδεύει στη νοσταλγική αυτή εποχή και μας διηγείται ωραίες ιστορίες του ελληνικού θεάτρου, ενώ φέρνει στο φως το παρασκήνιο μεγάλων επιτυχιών του πατέρα της, οι οποίες συνεχίζουν να μας συγκινούν μέχρι σήμερα.

Το κουιντέντο Athens Tango Ensemble ερμηνεύει τις διάσημες συνθέσεις του Άστορ Πιατσόλα αλλά και του Μιχάλη Σουγιούλ, με τους χορευτές μας να συμπληρώνουν τη μαγική ατμόσφαιρα, χορεύοντας στο ρυθμό του μπαντονεόν!

Στην παρέα μας ακόμη, ο Αστέρης Τσέτσιλας, η Κλεονίκη Δεμίρη και ο Μπάμπης Τσέρτος, οι οποίοι τραγουδούν αγαπημένα ξένα και ελληνικά τάνγκο και μας συνεπαίρνουν με τις ερμηνείες τους.

Παίζουν οι μουσικοί: Δήμος Βουγιούκας (μπαντονεόν, ακορντεόν, ενορχηστρώσεις), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Παναγιώτης Μάρκος (πιάνο), Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα), Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο).

Χορεύουν: Γιώργος Παναγιωτόπουλος – Χρύσα Πετροπούλου, Νίκος Τσινίκος – Βικτώρια Μπάρκα, Κώστας Δούκας – Ελένη Τσιριγώτη.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.