ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον ιστορικό δεξιοτέχνη του μπουζουκιού...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον ιστορικό δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Μωραΐτη» | Παρασκευή 21.05.2021

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου
«Αφιέρωμα στον ιστορικό δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Μωραΐτη» 

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 21 Μαΐου 2021στις 20:00

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Μωραΐτη παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

Αφορμή γι’ αυτήν την ωραία σύναξη στάθηκε η κυκλοφορία της βιογραφίας του Γιάννη Μωραΐτη «Η νύχτα είπε καληνύχτα – Το λαϊκό τραγούδι όπως το έζησα», που έγραψε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και μελετητής του λαϊκού μας τραγουδιού Γιώργος Αλτής.

Ο βίος του Γιάννη Μωραΐτη είναι επί της ουσίας η ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού, εφόσον ξεκίνησε από παιδάκι την εκμάθηση του αγαπημένου του μουσικού οργάνου, έχοντας πρώτο ακροατή τον Μάρκο Βαμβακάρη. Ήταν αυτός δίπλα στον Βασίλη Τσιτσάνη στην τελευταία συναυλία λίγο πριν φύγει από τη ζωή και στο τηλέφωνο τα δύσκολα βράδια της ασθένειάς του.

Υπέροχες ιστορίες και αγαπημένα τραγούδια, τα οποία ο Γιάννης Μωραΐτης δισκογράφησε σε πρώτες εκτελέσεις, ακούγονται σ’ αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα.

Ο σημαντικός καραγκιοζοπαίκτης Άθως Δανέλλης παίζει για τον φίλο του Γιάννη Μωραΐτη «Καραγκιόζη» και του χαρίζει την αγαπημένη φιγούρα, τον «Μπιριγκόκο», για να τον συντροφεύει, ενώ ο σκηνοθέτης Αντώνης Τσάβαλος κάνει καίριες επισημάνσεις για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και την καλλιτεχνική πορεία του δεξιοτέχνη.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Μωραΐτης (μπουζούκι), Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα), Αντώνης Τσίγκας (κόντρα μπάσο), Θάνος Βρεττός (κρουστά).

Τραγουδούν και παίζουν μπουζούκι: Γιώργος Αλτής, Γιώργος Κουτουλάκης.

Τραγουδούν: Κώστας Τζιαγκούλας, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Χριστίνα Σιμωνοπούλου.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Δείτε το trailer της εκπομπής