ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη» | Παρασκευή 04.06.2021

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου
«Αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, στις 20:00

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης με τις ιστορικές δισκογραφικές του καταγραφές, τις σημαντικές του συνεργασίες με όλους τους κορυφαίους συνθέτες και τραγουδιστές, με τις ποιητικές του συλλογές, την αρθρογραφία του σε έντυπα, αλλά και τη συνολική του δράση στα Γράμματα, είναι ένας από τους κύριους διαμορφωτές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και κατ’ επέκταση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.

Επτανήσιος στην καταγωγή, «κληρονόμησε» τις αρετές των λόγιων προγόνων του, άμεσος και λυρικός, μας άφησε παρακαταθήκη τραγούδια αναλλοίωτα στον χρόνο, με ετερόκλητες επιλογές οι οποίες «ξαφνιάζουν» ευχάριστα τον ακροατή.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήρθε στην αυλή μας και τραγούδησε για εμάς, το «Άγγιγμα Ψυχής» και «Το σώμα που ζητάς» σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη και μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου, τραγούδια που ακούστηκαν πρώτη φορά στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Άγγιγμα Ψυχής» και έδωσαν ουσιαστικά στον Μιχάλη Χατζηγιάννη το «διαβατήριο» για τη μετέπειτα επιτυχημένη πορεία του.

Η Μαριώ τραγούδησε για εμάς τις μεγάλες επιτυχίες της Σωτηρίας Μπέλλου «Μην Κλαις», «Πλατεία Βάθης» κ.ά., σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη και μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου από το ιστορικό άλμπουμ «Λαϊκά Προάστια», που άφησε εποχή.

Ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Δούβαλης και ο συνθέτης Φίλιππος Περιστέρης φίλοι και συνεργάτες του ποιητή, μας μιλούν για το έργο και την προσωπικότητά του και ερμηνεύουν τραγούδια από τη συνεργασία τους με τίτλο «Κυριακοδόμιο».

Στην παρέα μας και η τραγουδίστρια Ευτυχία Μητρίτσα, η οποία με τις ωραίες ερμηνείες της μας ταξιδεύει στο στιχουργικό σύμπαν του Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Ο εκδότης του μουσικού περιοδικού «Μετρονόμος», Θανάσης Συλιβός, με αφορμή το αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού στον ποιητή και στιχουργό, μας μιλά για την ποιητική χροιά των στίχων του και τη «δικαίωση» του δημιουργού μέσα στον χρόνο.

Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη ο σημαντικός μας ποιητής και στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης μάς μιλά για την αξιοσημείωτη πορεία του μέσα στο ελληνικό τραγούδι.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Βαγγέλη Δούβαλη για την πολύτιμη βοήθειά του σχετικά με τη δημιουργία και πραγματοποίηση αυτού του ξεχωριστού αφιερώματος. «Η Αυλή των Χρωμάτων» και οι συντελεστές της τον ευχαριστούν θερμά.

Τραγούδουν: Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μαριώ, Ευτυχία Μητρίτσα, Βαγγέλης Δούβαλης.

Παίζουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο- διεύθυνση ορχήστρας), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Ιάσονας Μαυρογιώργος (κιθάρα), Φίλιππος Περιστέρης (πιάνο).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Δείτε το trailer της εκπομπής