ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Μάκης Δελαπόρτας – Συλλέκτης ονείρων και...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Μάκης Δελαπόρτας – Συλλέκτης ονείρων και αναμνήσεων» 12.03.2021

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου
«Μάκης Δελαπόρτας – Συλλέκτης ονείρων και αναμνήσεων»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, στις 20:00

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Μάκη Δελαπόρτα, τον ακάματο συλλέκτη ονείρων και αναμνήσεων, παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2. 

Ένα υπέροχο αφιέρωμα διανθισμένο με αγαπημένα τραγούδια, τα οποία πρωτακούστηκαν στο θέατρο και στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Μάκης Δελαπόρτας αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς με ιδιαίτερο ζήλο και αξιοσημείωτη επιμέλεια, συλλέγει, καταγράφει και παρουσιάζει τους βίους λαμπερών πρωταγωνιστών, αλλά και των παλαιότερων, οι οποίοι έβαλαν τα ισχυρά θεμέλια στο ελληνικό θέατρο.

Αξιοσημείωτη και μοναδική είναι και η συμβολή του στη διάσωση και αξιοποίηση πολύτιμου αρχειακού υλικού της μουσικής και των τραγουδιών του ελληνικού κινηματογράφου.

Στη φιλόξενη αυλή της εκπομπής έρχεται και ο αγαπημένος συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος μας ταξιδεύει με το σαξόφωνό του και τις συνθέσεις του σε αξέχαστες στιγμές του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Επίσης, στην εκπομπή φιλοξενείται ο πρόεδρος του ΣΕΗ και επίτιμος πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος συνδέεται με πολύχρονη αδελφική φιλία με τον βιογράφο Μάκη Δελαπόρτα.

Τραγουδούν για εμάς ο αιώνιος έφηβος Δάκης, η καταπληκτική Νίνα Λοτσάρη, ο μαγευτικός Παναγιώτης Πετράκης και η μπριόζα Tereza!

Ελάτε στην «Αυλή των Χρωμάτων»!

Θα γελάσετε και θα συγκινηθείτε, ακούγοντας υπέροχες ιστορίες από τα «χρόνια της αθωότητας».

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (διεύθυνση ορχήστρας / πιάνο), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Αντώνης Καλιούρης (φλάουτο / κλαρίνο), Γρηγόρης Συντρίδης (ντραμς), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο).

Και ο Γιώργος Κατσαρός, σαξόφωνο.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.