ΕΡΤ2 – Η Νεκταρία Καραντζή στην «Αυλή των Χρωμάτων» 13.06.2019

ΕΡΤ2 – Η Νεκταρία Καραντζή στην «Αυλή των Χρωμάτων» 13.06.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 20:30
«Αφιέρωμα στη βυζαντινή και την παραδοσιακή μουσική»
Με τη Νεκταρία Καραντζή

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:30 στην ΕΡΤ2, η πολιτιστική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη βυζαντινή και την παραδοσιακή μουσική με τη Νεκταρία Καραντζή!

Σας προσκαλούμε σ’ ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι μέσα στους αιώνες με οδηγό τη μελίρρυτη φωνή της  Νεκταρίας, σ’ ένα ταξίδι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση!

Σ’ αυτή την ξεχωριστή εκπομπή θα ακούσετε μουσικές και μελωδίες οι οποίες χάνονται μέσα στους αιώνες, αραμαϊκούς και βυζαντινούς ύμνους, συγκινητικά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας, τον «Επιτάφιο» του Σείκιλου (το αρχαιότερο παγκοσμίως τραγούδι του οποίου σώζονται πλήρως οι στίχοι και η μουσική), αλλά και υπέροχες συνθέσεις του μοναδικού Βασίλη Τσαμπρόπουλου.

Στη φιλόξενη αυλή μας ήρθαν ο διεθνούς φήμης πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο μουσικοκριτικός και ιστορικός Μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, η πρώην διευθύντρια του Λαογραφικού Κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών Κατερίνα Καμηλάκη, ο αντιδήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, θεολόγος και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Δημήτρης Βερύκιος και η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών Γλυκερία Μπεκιάρη.

Μαθητές και μαθήτριες από το Μουσικό Εργαστήρι «Χρόνης Αηδονίδης» του Ωδείου Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου, αλλά και από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας!

Τους βυζαντινούς ύμνους ψάλλουν τα μέλη της Γυναικείας Βυζαντινής Χορωδίας «Ψάλτριες» του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών.

Τραγουδούν: Νεκταρία Καραντζή, Χαραλαμπία Πνευματικού.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στο πιάνο.

Παίζουν οι μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Οδυσσέας Στεφανής (κρουστά), Κωνσταντίνα Δούκα (ούτι), Carmelo Siciliano (λαούτο), Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαία ελληνική λύρα), Χρυσόστομος Μπουκάλης (κοντραμπάσο).

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.