ΕΡΤ2 – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Ένα οδοιπορικό στην καινοτομία και στον...

ΕΡΤ2 – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Ένα οδοιπορικό στην καινοτομία και στον πολιτισμό» 07.07.2019

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Οι δρόμοι της ανάπτυξης»
Με τον Θάνο Δεσποτόπουλο

Η νέα ειδησεογραφική και ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ2, «Οι δρόμοι της ανάπτυξης», παραγωγής 2019, είναι ένα οδοιπορικό που καταγράφει την πορεία, αλλά και τις δράσεις των έργων υποδομής που επενδύονται στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, με τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά εργαλεία του Εταιρικού Συμφώνου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η εκπομπή αποτυπώνει την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και, ανά περίπτωση, τα στάδια υλοποίησης του εκάστοτε έργου.

Ωστόσο, παράλληλα αναζητεί, τεκμηριωμένη απάντηση σε εκείνες τις συνθήκες διαβίωσης που προάγουν την κοινωνία των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Με συνεντεύξεις από στελεχιακό επιστημονικό και εποπτικό δυναμικό, αλλά και επικαιροποιημένο αρχειακό οπτικό υλικό, εξιστορεί τα στάδια υλοποίησης του κάθε επιχειρησιακού έργου, στους τομείς: της οικονομίας, του πολιτισμού, της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, της τοπικής μονάδας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Οι δρόμοι της Ανάπτυξης» οδηγούν τον τηλεθεατή σε ένα περιεχόμενο που υποδεικνύει ότι η πράξη είναι αποτελεσματική όταν είναι λειτουργική.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, στις 13:00
Επεισόδιο 14ο: «Ένα οδοιπορικό στην καινοτομία και στον πολιτισμό»

Η εκπομπή, μέσα από ένα οδοιπορικό, παρουσιάζει τα σύγχρονα έργα υποδομής της χώρας με κοινωνικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές, ιστορικές  και πολιτιστικές διαστάσεις.

Πρόκειται για πέντε έργα στην καινοτομία και στον πολιτισμό, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΕΣΠΑ – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2020, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης», με την υποστήριξη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάρη στο οποίο οργανώνονται δραστηριότητες, ανοιχτές σε πολλαπλές εμπειρίες: το Μετρό Θεσσαλονίκης, το Μπενάκειο Φυτολογικό Κέντρο, το Εικονικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το Παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης.

Η κάμερα με συνεντεύξεις από τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη, ερευνά και προβάλλει τις εξελιγμένες πρακτικές της καινοτομίας, οι οποίες αποτελούν σε διεθνή βάση τα πρότυπα μοντέλα για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του πολίτη.

Παρουσίαση: Θάνος Δεσποτόπουλος

Σκηνοθεσία – διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Κατωμερής

Αρχισυνταξία: Ελένη Καλαπαδοπούλου

Δημοσιογραφική έρευνα – τεκμηρίωση: Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου

Επιμέλεια θεματολογίας: Μαίρη Οικονομίδου

Διεύθυνση παραγωγής: Ελευθερία Γορανίτη

Ηχολήπτης: Φώτης Φωτιάδης

Οπεραπέρ / ENG: Γιάννης Κάσσης

Τεχνική επεξεργασία: RGB Studios

Μοντάζ-μιξάζ: Χάρης Μαυροφοράκης, Βασίλης Κουμούλας

Βοηθός σκηνοθέτης: Ελένη Κατωμερή

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Θεοδωράκης, Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου

Μακιγιάζ: Μάγδα Δήμου

Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής: Δημήτρης Καλαπαδόπουλος

Ενδυματολόγος: Χριστιάννα Κουρή

Τεχνικός γενικών καθηκόντων: Γιώργος Ζορμπάς

Εκτέλεση παραγωγής: walkersinthesky

Παραγωγή: ΕΡΤ 2019