ΕΡΤ2 – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Παραστατικές τέχνες – ΕΣΠΑ Πολιτισμού» 12.05.2019

ΕΡΤ2 – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Παραστατικές τέχνες – ΕΣΠΑ Πολιτισμού» 12.05.2019

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Οι δρόμοι της ανάπτυξης»

Με τον Θάνο Δεσποτόπουλο

Η νέα ειδησεογραφική και ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ2, «Οι δρόμοι της ανάπτυξης», παραγωγής 2019, είναι ένα οδοιπορικό που καταγράφει την πορεία, αλλά και τις δράσεις των έργων υποδομής που επενδύονται στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, με τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά εργαλεία του Εταιρικού Συμφώνου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η εκπομπή αποτυπώνει την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και, ανά περίπτωση, τα στάδια υλοποίησης του εκάστοτε έργου.

Ωστόσο, παράλληλα αναζητεί, τεκμηριωμένη απάντηση σε εκείνες τις συνθήκες διαβίωσης που προάγουν την κοινωνία των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Με συνεντεύξεις από στελεχιακό επιστημονικό και εποπτικό δυναμικό, αλλά και επικαιροποιημένο αρχειακό οπτικό υλικό, εξιστορεί τα στάδια υλοποίησης του κάθε επιχειρησιακού έργου, στους τομείς: της οικονομίας, του πολιτισμού, της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, της τοπικής μονάδας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Οι δρόμοι της Ανάπτυξης» οδηγούν τον τηλεθεατή σε ένα περιεχόμενο που υποδεικνύει ότι η πράξη είναι αποτελεσματική όταν είναι λειτουργική.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 13:00
Επεισόδιο 6ο: «Παραστατικές τέχνες – ΕΣΠΑ Πολιτισμού»

Η εκπομπή παρουσιάζει τους νέους πολιτισμικούς φορείς της χώρας, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τις πρωτοπόρες καλλιτεχνικές αφετηρίες γύρω από το μουσικό θέατρο, την όπερα, το χορό, την εικαστική και την οπτικοακουστική ψηφιακή διαδραστική τέχνη.

Πρόκειται για καταξιωμένα εκπαιδευτικά, φεστιβαλικά, εικαστικά, διαδραστικά κέντρα της σύγχρονης τέχνης χορού και πολιτισμού, τα οποία παρουσιάζουν πολυποίκιλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ημέρες μουσικού θεάτρου και πολλές πρωτότυπες πειραματικές καλλιτεχνικές δράσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εναλλακτική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Σχολή Χορού, την Μπιενάλε της Αθήνας και το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Art Festival.            Τα σύγχρονα αυτά κέντρα οπτικοακουστικής τέχνης και πολιτιστικών δράσεων, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με την υποστήριξη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάρη στο οποίο υλοποιείται ένα πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα ανοιχτό σε πολλαπλές εμπειρίες.

Η κάμερα, με συνεντεύξεις από τα καθ’ ύλην αρμόδια καλλιτεχνικά στελέχη, ερευνά και προβάλλει τη νέα καλλιτεχνική ταυτότητα της παραστατικής τέχνης, η οποία αναδύεται μέσα απ’ αυτές τις νέες καλλιτεχνικές δράσεις πολιτισμού.

Παρουσίαση: Θάνος Δεσποτόπουλος

Σκηνοθεσία – διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Κατωμερής

Αρχισυνταξία: Ελένη Καλαπαδοπούλου

Δημοσιογραφική έρευνα – τεκμηρίωση: Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου

Επιμέλεια θεματολογίας: Μαίρη Οικονομίδου

Διεύθυνση παραγωγής: Ελευθερία Γορανίτη

Ηχολήπτης: Φώτης Φωτιάδης

Οπεραπέρ / ENG: Γιάννης Κάσσης

Τεχνική επεξεργασία: RGB Studios

Μοντάζ-μιξάζ: Χάρης Μαυροφοράκης, Βασίλης Κουμούλας

Βοηθός σκηνοθέτης: Ελένη Κατωμερή

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Θεοδωράκης, Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου

Μακιγιάζ: Μάγδα Δήμου

Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής: Δημήτρης Καλαπαδόπουλος

Ενδυματολόγος: Χριστιάννα Κουρή

Τεχνικός – γενικών καθηκόντων: Γιώργος Ζορμπάς

Εκτέλεση παραγωγής: walkersinthesky

Παραγωγή: ΕΡΤ 2019