ΕΡΤ2 – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Σύγχρονες υποδομές για την Ιστορία και...

ΕΡΤ2 – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Σύγχρονες υποδομές για την Ιστορία και τον Πολιτισμό» 21.04.2019

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Οι δρόμοι της ανάπτυξης»
Με τον Θάνο Δεσποτόπουλο

Η νέα ειδησεογραφική και ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ2, «Οι δρόμοι της ανάπτυξης», παραγωγής 2019, είναι ένα οδοιπορικό που καταγράφει την πορεία, αλλά και τις δράσεις των έργων υποδομής που επενδύονται στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, με τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά εργαλεία του Εταιρικού Συμφώνου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η εκπομπή αποτυπώνει την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και, ανά περίπτωση, τα στάδια υλοποίησης του εκάστοτε έργου.

Ωστόσο, παράλληλα αναζητεί, τεκμηριωμένη απάντηση σε εκείνες τις συνθήκες διαβίωσης που προάγουν την κοινωνία των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Με συνεντεύξεις από στελεχιακό επιστημονικό και εποπτικό δυναμικό, αλλά και επικαιροποιημένο αρχειακό οπτικό υλικό, εξιστορεί τα στάδια υλοποίησης του κάθε επιχειρησιακού έργου, στους τομείς: της οικονομίας, του πολιτισμού, της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, της τοπικής μονάδας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Οι δρόμοι της Ανάπτυξης» οδηγούν τον τηλεθεατή σε ένα περιεχόμενο που υποδεικνύει ότι η πράξη είναι αποτελεσματική όταν είναι λειτουργική.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 21 Απριλίου 2019, στις 13:15

«Σύγχρονες υποδομές για την Ιστορία και τον Πολιτισμό»

Η κάμερα της εκπομπής «Οι δρόμοι της ανάπτυξης» εξιστορεί και καταγράφει τα εθνικά ενθυμήματα ενός πολιτισμικού παρελθόντος, όπου σήμερα πλέον στεγάζονται σε εμβληματικά μουσεία και κτίρια του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας που αποπνέουν ισχυρή ιστορική ταυτότητα και φυσιογνωμία.

Πρόκειται για την Εθνική Πινακοθήκη, το Ωδείο Αθηνών και το Μουσείο Σωτηρία: Με την ένταξή τους στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης ΕΣΠΑ και παράλληλα από ένα μέρος σημαντικών δωρεών, ολοκλήρωσαν και συνεχίζουν να υλοποιούν μια σειρά έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών τους  εγκαταστάσεων.

Μέσα σ’ αυτούς τους χώρους της συλλογικής μνήμης, η κάμερα με συνεντεύξεις από τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη, ερευνά και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξία διαφύλαξης και συντήρησης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που με το θετικό πρόσημο της κοινωνικής χρησιμότητας οδηγεί τους νέους ανθρώπους της Τέχνης στην παραγωγή του σύγχρονου πολιτιστικού μας προϊόντος.

Παρουσίαση: Θάνος Δεσποτόπουλος

Σκηνοθεσία – διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Κατωμερής

Αρχισυνταξία: Ελένη Καλαπαδοπούλου

Δημοσιογραφική έρευνα – τεκμηρίωση: Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου

Επιμέλεια θεματολογίας: Μαίρη Οικονομίδου

Διεύθυνση παραγωγής: Ελευθερία Γορανίτη

Ηχολήπτης: Φώτης Φωτιάδης

Οπεραπέρ / ENG: Γιάννης Κάσσης

Τεχνική επεξεργασία: RGB Studios

Μοντάζ-μιξάζ: Χάρης Μαυροφοράκης, Βασίλης Κουμούλας

Βοηθός σκηνοθέτης: Ελένη Κατωμερή

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Θεοδωράκης, Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου

Μακιγιάζ: Μάγδα Δήμου

Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής: Δημήτρης Καλαπαδόπουλος

Ενδυματολόγος: Χριστιάννα Κουρή

Τεχνικός – γενικών καθηκόντων: Γιώργος Ζορμπάς

Εκτέλεση παραγωγής: walkersinthesky

Παραγωγή: ΕΡΤ 2019