ΕΡΤ2 – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο» 14.04.2019

ΕΡΤ2 – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο» 14.04.2019

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Οι δρόμοι της ανάπτυξης»
Με τον Θάνο Δεσποτόπουλο

Η νέα ειδησεογραφική και ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ2, «Οι δρόμοι της ανάπτυξης», παραγωγής 2019, είναι ένα οδοιπορικό που καταγράφει την πορεία, αλλά και τις δράσεις των έργων υποδομής που επενδύονται στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, με τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά εργαλεία του Εταιρικού Συμφώνου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η εκπομπή αποτυπώνει την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος και, ανά περίπτωση, τα στάδια υλοποίησης του εκάστοτε έργου.

Ωστόσο, παράλληλα αναζητεί, τεκμηριωμένη απάντηση σε εκείνες τις συνθήκες διαβίωσης που προάγουν την κοινωνία των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Με συνεντεύξεις από στελεχιακό επιστημονικό και εποπτικό δυναμικό, αλλά και επικαιροποιημένο αρχειακό οπτικό υλικό, εξιστορεί τα στάδια υλοποίησης του κάθε επιχειρησιακού έργου, στους τομείς: της οικονομίας, του πολιτισμού, της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, της τοπικής μονάδας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Οι Δρόμοι της Ανάπτυξης» οδηγούν τον τηλεθεατή σε ένα περιεχόμενο που υποδεικνύει ότι η πράξη είναι αποτελεσματική όταν είναι λειτουργική.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις 13:00
Επεισόδιο 3ο: «Τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο»

Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τα ευφυή συστήματα μεταφορών και πληροφοριών «Τηλεματικής και Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου» του ΟΑΣΑ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Με την πρόοδο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 τέθηκαν σε εφαρμογή νέοι κανόνες αποτελεσματικότητας στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, με γνώμονα τον σεβασμό στην καθημερινότητα του σημερινού πολίτη.
Η τηλεματική ΟΑΣΑ, σε συνδυασμό με το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο, αποτελούν τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα μεγάλα έργα της χώρας.

Ο όμιλος ΟΑΣΑ, ως αρμόδιος φορέας για το σχεδιασμό και το συντονισμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, υλοποιεί ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δημόσιων μεταφορών, συμβάλλοντας στην οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της πρωτεύουσας.

Στους άξονες της δράσης συμπεριλαμβάνονται: η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την αύξηση της αποδοτικότητας, η ενίσχυση του ρόλου του ως κοινωνικού προσώπου, η συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα στην ανάδειξη του έργου των συγκοινωνιών.
Η κάμερα, με συνεντεύξεις από τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη και προϊσταμένους των έργων, παρουσιάζει τις εξελιγμένες πρακτικές της αστικής συγκοινωνίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του επιβατικού κοινού.

Παρουσίαση: Θάνος Δεσποτόπουλος

Σκηνοθεσία – διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Κατωμερής

Αρχισυνταξία: Ελένη Καλαπαδοπούλου

Δημοσιογραφική έρευνα – τεκμηρίωση: Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου

Επιμέλεια θεματολογίας: Μαίρη Οικονομίδου

Διεύθυνση παραγωγής: Ελευθερία Γορανίτη

Ηχολήπτης: Φώτης Φωτιάδης

Οπεραπέρ / ENG: Γιάννης Κάσσης

Τεχνική επεξεργασία: RGB Studios

Μοντάζ-μιξάζ: Χάρης Μαυροφοράκης, Βασίλης Κουμούλας

Βοηθός σκηνοθέτης: Ελένη Κατωμερή

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Θεοδωράκης, Τιμολέων – Δημήτρης Χατζηιωάννου

Μακιγιάζ: Μάγδα Δήμου

Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής: Δημήτρης Καλαπαδόπουλος

Ενδυματολόγος: Χριστιάννα Κουρή

Τεχνικός – γενικών καθηκόντων: Γιώργος Ζορμπάς

Εκτέλεση παραγωγής: walkersinthesky

Παραγωγή: ΕΡΤ 2019