ΕΡΤ2 – «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου 18 &...

ΕΡΤ2 – «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου 18 & 19.07.2020

ΕΚΠΟΜΠΗ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«ΠΟΠ Μαγειρική»
Με τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου

Περίεργα υλικά; «Πειραγμένες» συνταγές; Απρόσμενοι συνδυασμοί; Υλικά που δεν τα βρίσκεις ούτε σε λεξικό;

Πιάτα με σουρεαλιστική ονομασία ή πιάτα με ονομασία προέλευσης;

Επειδή όλοι μας θέλουμε να φάμε το καλό φαγητό και όχι… να μάθουμε πώς λέγεται, η ΕΡΤ2 φέρνει κάθε Σαββατοκύριακο στο τραπέζι μας τα καλύτερα πιάτα με ΠΟΠ προϊόντα.

Ο γνωστός σεφ Νικόλας Σακελλαρίου ανακαλύπτει τους γαστρονομικούς θησαυρούς της ελληνικής φύσης και μας ανοίγει την όρεξη με νόστιμα πιάτα από πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα. Μαζί του παραγωγοί, διατροφολόγοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες μάς μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διατροφής.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, στις 13:15

Eπεισόδιο 17ο: «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης – Κεφαλογραβιέρα Καστοριάς – Φασόλια Βανίλιες Φενεού»

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:15 στην ΕΡΤ2, στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική», ο αγαπημένος σεφ Νικόλας Σακελλαρίου μάς ξεναγεί στον κόσμο των ΠΟΠ προϊόντων και μας μαγειρεύει ένα δροσερό cheesecake με ανθότυρο και πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, σπιτικά burger με φασόλια βανίλιες Φενεού και σπιτική κέτσαπ και πατατοκροκέτες με κεφαλογραβιέρα Καστοριάς.

Στην παρέα, με χρήσιμες συμβουλές, o εκπρόσωπος τυροκομείου Σταματέλος Κωνσταντίνος μάς μιλάει για την κεφαλογραβιέρα και η διαιτολόγος-διατροφολόγος Τίνα Αντωνίου μάς μιλάει για τον διατροφικό θησαυρό των φασολιών «Βανίλιες Φενεού».

«ΠΟΠ Μαγειρική» – H Ελληνική φύση στα καλύτερά της, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στην ΕΡΤ2.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, στις 13:15

Eπεισόδιο 18ο: «Φιστίκι Φθιώτιδας – Φασόλια Πρεσπών – Κατίκι Δομοκού»

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:15 στην ΕΡΤ2, στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική», ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου μαγειρεύει ρολά κανταΐφι με φιστίκι Φθιώτιδας, σούπα με προσούτο, φασόλια Πρεσπών Φλώρινας και κοφτό μακαρονάκι και μελιτζάνα με ντομάτα και κατίκι Δομοκού, μαζί με ομελέτα.

Μαζί του, η παραγωγός Κλαίρη Καραχάλιου εξηγεί τις προδιαγραφές πιστοποίησης για τα Φασόλια Πρεσπών, ενώ ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Κωνσταντίνος Μπακόπουλος αναλύει διατροφικά το κατίκι.

«ΠΟΠ Μαγειρική». Τα καλύτερα ΠΟΠ προϊόντα, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο πιάτο σας. Μόνο στην ΕΡΤ2.

Καλή μας όρεξη!

Παρουσίαση – επιμέλεια συνταγών: Νικόλας Σακελλαρίου.

Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης.

Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης.

Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions.

Έτος παραγωγής: 2020.