ΕΡΤ2 – ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 10.10.2022, στις 20:00 | «Επικίνδυνες» με τις...

ΕΡΤ2 – ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 10.10.2022, στις 20:00 | «Επικίνδυνες» με τις Μαριάννα Σκυλακάκη, Μαρία Γιαννιού και Στέλλα Κάσδαγλη

ΕΡΤ2 – ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
Δευτέρα 10.10.2022, στις 20:00 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ
Με τις Μαριάννα Σκυλακάκη, Μαρία Γιαννιού και Στέλλα Κάσδαγλη
Στον δεύτερο κύκλο συνεχίζουμε πιο επικίνδυνα

O πρώτος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες» (διαθέσιμος  στο ERTFLIX) επικεντρώθηκε σε θέματα γυναικείας χειραφέτησης και ενδυνάμωσης. Με πολλή αφοσίωση κα επιμονή κατέδειξε τις βασικές πτυχές των καθημερινών έμφυλων καταπιέσεων που βιώνουμε.

Η δεύτερη σεζόν γίνεται πιο «επικίνδυνη», εμβαθύνει σε θεματικές που τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της έκβασης και θεμελίωσης του κινήματος metοο, απασχολούν το ελληνικό κοινό, χωρίς απαραίτητα να έχουν διερευνηθεί ή προβληθεί με τον σωστό τρόπο από τα μέσα επικοινωνίας.

Από ζητήματα εκδικητικής πορνογραφίας, cancel culture, αντιφεμινισμού, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης μέχρι και το πώς η πατριαρχία επηρεάζει τον αντρικό πληθυσμό, τη σεξεργασία, την ψυχική υγεία και αναπηρία, οι «Επικίνδυνες» επιθυμούν να συνεχίσουν το έργο τους πιο σφαιρικά και συμπεριληπτικά. Αυτή τη φορά, δίνουν περισσότερο φως και χώρο στο προσωπικό κομμάτι των ιστοριών.

Στην παρουσίαση, τρεις γυναίκες δυναμικές και δραστήριες σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη, δίνουν η μία τη σκυτάλη στην άλλη ανά επεισόδιο. Συνομιλούν με τη συγκεκριμένη πρωταγωνίστρια του κάθε επεισοδίου, της οποίας παρακολουθούμε την προσωπική ιστορία. Το γυναικείο βίωμα είναι πλέον στο πρώτο πρόσωπο.

Συμπληρωματικά με την κεντρική μας αφήγηση ζωής, υπάρχουν εμβόλιμες συνεντεύξεις από ερευνητές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανισμών και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι συνδιαλέγονται με τη θεματική μας, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, διανθίζοντας γόνιμα τη βασική μας ιστορία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00
Πρεμιέρα Β′ Κύκλου – Eπεισόδιο 1ο: «Επικίνδυνη αναπηρία»

Στο πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, με τίτλο «Επικίνδυνη αναπηρία», ακολουθούμε την ιστορία της Γεωργίας Καλτσή, αθλήτριας σε αμαξίδιο, η οποία, ως γυναίκα ανάπηρη, συζητεί με τη Στέλλα Κάσδαγλη για τη σχέση του φύλου με την αναπηρία, για τη συμπερίληψη, την πρόσβαση και τον φεμινισμό

Στο πρώτο επεισόδιο -με σειρά εμφάνισης- μιλούν οι: Γεωργία Καλτσή (αθλήτρια), Εβελίνα Καλλιμάνη (αναπληρώτρια διευθύντρια ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, Ινστιτούτο Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις), Τζένη Λειβαδάρου (μηχανικός Καινοτομίας και Ενεργειακής Μετάβασης, μέλος ΔΣ Ομίλου Ελλάκτωρ και Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας), Χρυσέλλα Λαγαρία (συνιδρύτρια Black Light ΚΟΙΝ.Σ.Ε).

Σκηνοθεσία: Γεύη Δημητρακοπούλου
Αρχισυνταξία: Αλέξης Γαγλίας
Σενάριο: Αλέξης Γαγλίας, Γεύη Δημητρακοπούλου
Παρουσίαση: Στέλλα Κάσδαγλη
Αρχισυνταξία-συνεντεύξεις (studio): Α. Κανέλλη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης
Project Manager: Νίκος Γρυλλάκης
Παραγωγοί: Κων. Τζώρτζης, Ν. Βερβερίδης
Εκτέλεση παραγωγής: ελc productions, σε συνεργασία με τη Production House

Η Γεωργία Καλτσή σε κατάδυση
Η Γεωργία Καλτσή (δεξιά) συζητώντας με την παρουσιάστρια της εκπομπής «Επικίνδυνες», Στέλλα Κάσδαγλη
Η Γεωργία Καλτσή (δεξιά) στο γήπεδο μπάσκετ στο Μαρούσι με την παρουσιάστρια της εκπομπής «Επικίνδυνες», Στέλλα Κάσδαγλη
Η Γεωργία Καλτσή στο γήπεδο μπάσκετ στο Μαρούσι
Η Γεωργία Καλτσή σε κατάδυση

Δείτε το trailer της εκπομπής