ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ...

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ 11.03.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 

Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

unnamed (3)

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, στις 20:00
«Η κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Η αναζήτηση του εαυτού μέσα από ένα παιχνίδι ζωής.

Η λαϊκή κωμωδία του μεγάλου δραματουργού.

«Ώσπου γι’ αυτό το αβέβαιο να βεβαιωθώ, στην προσφερόμενη απάτη ας αφεθώ», λέει ο ήρωας και χάνεται σ’ ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και αβεβαιοτήτων.

Στην εκπομπή, η σκηνοθέτις της παράστασης Κατερίνα Ευαγγελάτου και οι πρωταγωνιστές Νίκος Κουρής, Ορφέας Αυγουστίδης, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Αμαλία Νίνου, μιλούν στον Γιώργο Δαράκη για  τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναλύει δραματολογικά το έργο του μεγάλου συγγραφέα.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.