ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Μαγιακόφσκι» 07.01.2019

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Μαγιακόφσκι» 07.01.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 

Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

unnamed (3)

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, στις 20:00
«Μαγιακόφσκι»

Η μεταφορά στη θεατρική σκηνή της ζωής ενός επαναστάτη ποιητή. Ενός ποιητικού επαναστάτη, που φλεγόταν από πάθος σε ό,τι κι αν έκανε. Ο ποιητής, μέσα από το έργο του. Ο επαναστάτης, μέσα από την κοινωνική του δράση. Ο ερωτικός, μέσα από τις σχέσεις και τα όνειρά του. Ζωντανός επάνω στη σκηνή διηγείται τον εαυτό του και απαγγέλλει τους στίχους του. Παθιάζεται και γίνεται η φωνή της επανάστασης, έξω από το χρόνο. Χωρίς ποτέ να διστάσει μπροστά σε εξουσίες και κοινωνικές συμβάσεις.

Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Νταλιάνης και η πρωταγωνίστρια Εβίτα Παπασπύρου μιλούν για  τον τρόπο που προσέγγισαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ρώσου ποιητή Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος μιλά για τη σημασία της στάσης του πνευματικού ανθρώπου που δεν ξεχώρισε ποτέ το έργο του από την ίδια του τη ζωή.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.