ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Ο δρόμος περνά από μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη 10.02.2020

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Ο δρόμος περνά από μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη 10.02.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 
Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:30
«Ο δρόμος περνά από μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ζει μόνος στο παρηκμασμένο νεοκλασικό του με συντροφιά την αφοσιωμένη οικονόμο του. Ξαφνικά εισβάλλουν ένας πολυμήχανος επιχειρηματίας με την όμορφη γυναίκα του και σχέδιο για την εκμετάλλευση του ακινήτου, αλλά και ο εξ Ευρώπης τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος.

Το διαχρονικό, βαθιά πολιτικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη για την επώδυνη μετάβαση από το παλιό στο νέο.

Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης και οι ηθοποιοί Ρούλα Πατεράκη, Πέρης Μιχαηλίδης, Πάρις Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κλαψινού και Αλέξανδρος Βάρθης, μιλούν στον  Γιώργο Δαράκη για  τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.