ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ ...

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ 16.03.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 
Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, στις 20:30
«Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ

Το αριστούργημα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα για την προσπάθεια μιας οικογένειας να ζήσει σύμφωνα με τις επιταγές του αμερικανικού ονείρου.

Μια επιλογή που τους κοστίζει πολύ ακριβά.

Στην εκπομπή, ο  σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Σκεύας και οι ηθοποιοί  Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Νούσης και Τάσος Λέκκας, μιλούν στον Γιώργο Δαράκη για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.