ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Προσωπική συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ 11.11.2019

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Προσωπική συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ 11.11.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 
Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στις 20:30
«Προσωπική συμφωνία» του Ρόναλντ Χάργουντ

Άνθρωποι αντιμέτωποι με τα ζωτικά ζητήματα της ύπαρξης.

Μια αληθινή ιστορία σε μια εποχή μεταίχμιο.

Η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, ανάμεσα σε δύο κουλτούρες και τελικά σε δύο στάσεις ζωής.

Μπορεί η Τέχνη να παραμείνει αμόλυντη από την πολιτική;

Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Μυλωνάς και οι πρωταγωνιστές Νικήτας Τσακίρογλου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου και Παναγιώτης Γουρζουλίδης μιλούν στον Γιώργο Δαράκη για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναλύει δραματολογικά το έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, σημαντικού θεατρικού συγγραφέα και βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.