ΕΡΤ2: «Στα Άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα – «Οι ιατροί την εποχή...

ΕΡΤ2: «Στα Άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα – «Οι ιατροί την εποχή της πανδημίας Covid-19» | Τετάρτη 10.02.2021

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ
ΣΤΑ ΑΚΡΑ
Με τη Βίκυ Φλέσσα
«Οι ιατροί την εποχή της πανδημίας Covid-19»
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, στις 20:00 

Οι ήρωες της εποχής μας, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, έρχονται «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» με τη Βίκυ Φλέσσα, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

Η Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας  (Ιατρική, Οδοντιατρική, Νοσηλευτική και Φαρμακευτική Σχολή) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Καθηγήτρια-Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Χαρά Σπηλιοπούλου, καθώς και η Καθηγήτρια-Διευθύντρια της Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Σοφία Καλανταρίδου, μας διηγούνται τις εμπειρίες τους από το αχαρτογράφητο τοπίο της πανδημίας Covid-19 και μας εξομολογούνται τη συγκίνηση που ένιωσαν και νιώθουν από την αγάπη του κόσμου.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η Σοφία Καλανταρίδου μαζί με τον Υπεύθυνο της Μονάδας Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Θεραπείας Εμβρύου «Κύπρος Νικολαΐδης», Γεώργιο-Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, αναφέρονται σε δύσκολες επεμβάσεις, τις οποίες ανέλαβε η Γ΄ Πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική.

Επίσης, μας εξηγούν πώς έλαβαν εκουσίως την απόφαση να αποτελέσουν Κλινική-σημείο αναφοράς για τα περιστατικά εγκύων ασθενών από τον κορωνοϊό SARS-CoV 2, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα επιπεπλεγμένες κυήσεις από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Στην εκπομπή συμμετέχουν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους, ευτυχείς γονείς, οι οποίοι απευθύνθηκαν για τη σωτηρία των εμβρύων τους στην Κλινική «της τελευταίας ελπίδας», την Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία-δημοσιογραφική επιμέλεια: Βίκυ Φλέσσα.

Σκηνοθεσία: Χρυσηίδα Γαζή.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Σκηνογραφία: Άρης Γεωργακόπουλος.

Motion graphics: Τέρρυ Πολίτης.

Μουσική σήματος: Στρατής Σοφιανός.

Φωτογραφία: Μάχη Παπαγεωργίου.