ΕΡΤ2: «Στα Άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα – «Πολεμική Αεροπορία» 25.11.2020

ΕΡΤ2: «Στα Άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα – «Πολεμική Αεροπορία» 25.11.2020

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ
ΣΤΑ ΑΚΡΑ
Με τη Βίκυ Φλέσσα
«Η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων
και η ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας»
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, στις 20:00 

Ογδόντα χρόνια μετά την Εποποιία του ’40 και εν όψει του εορτασμού των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, η εκπομπή της ΕΡΤ2 «ΣΤΑ ΑΚΡΑ», με τη Βίκυ Φλέσσα, θα παρουσιάσει αφιερώματα στην άμυνα της χώρας και στους «φρουρούς της πατρίδας μας», αρχής γενομένης από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, στις 8 το βράδυ, οπότε ο διοικητής της 360 Μοίρας Εκπαιδεύσεως Αέρος της Σχολής Ικάρων, αντισμήναρχος Αθανάσιος Μαστορίδης, και ο επισμηναγός-ιστορικός Αλέξιος Καρυτινός, τμηματάρχης των Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ, μας μιλούν για την εκπαίδευση των πιλότων και την ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Ο επισμηναγός-ιστορικός Αλέξιος Καρυτινός (αριστερά) και ο αντισμήναρχος Αθανάσιος Μαστορίδης

«Οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, γιατί εκπαιδεύονται να είναι πρώτοι και άφοβοι», λέει χαρακτηριστικά ο εκπαιδευτής των πιλότων, αντισμήναρχος κ. Μαστορίδης, ενώ ο επισμηναγός-ιστορικός κ. Καρυτινός επισημαίνει ότι «η ιστορία των αιθέρων στην Ελλάδα ξεκινά από τον Δαίδαλο και τον καρο, ο οποίος αποτελεί πάντοτε μία διά βίου υπόμνηση σύνεσης για τους νεαρούς Ικάρους».

Ο αντισμήναρχος Αθανάσιος Μαστορίδης

Στην εκπομπή περιλαμβάνεται εκτενές ρεπορτάζ στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι, συνεντεύξεις με σπουδάστριες και σπουδαστές της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών της Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), καθώς και με αξιωματικούς.

Ο επισμηναγός-ιστορικός Αλέξιος Καρυτινός

«Γιατί ένα παιδί 18 ετών να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα σήμερα στην Ελλάδα; Απαιτούνται, άραγε, ιδιαίτερα ψυχικά αποθέματα και πώς περνούν οι γυναίκες στον στρατό;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται στα παιδιά εκείνα τα οποία «στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες».

Παρουσίαση-αρχισυνταξία-δημοσιογραφική επιμέλεια: Βίκυ Φλέσσα.

Σκηνοθεσία: Χρυσηίδα Γαζή.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Σκηνογραφία: Άρης Γεωργακόπουλος.

Motion graphics: Τέρρυ Πολίτης.

Μουσική σήματος: Στρατής Σοφιανός.