ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 03.11.2019

ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 03.11.2019

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Σταθμός Μέγαρο»
Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, στις 11:30

Νέα εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.

Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσιάζει την εκπομπή με τον δικό του τρόπο μέσα από τις νότες του πιάνου, παίζοντας κλασικά αριστουργήματα, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Eπεισόδιο 4ο: «Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Στέφανος Παπαγκίκας – “Actress & Young Paint”, “Ο κύκλος των δεκαέξι τραγουδιών” – Άρτεμις Μπόγρη & Γιώργος Κωνσταντίνου»

– Ο Χρίστος Παπαγεωργίου κάνει αναφορά στην ηλεκτρονική μουσική. Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής και επιμελητής της σειράς «Γέφυρες».

– Πάνω στο ίδιο θέμα, καλεσμένος επίσης στην εκπομπή είναι ο Στέφανος Παπαγκίκας, υπεύθυνος διοργανωτής της παράστασης «Αctress & Υoung Paint», ο οποίος απαντά στα ερωτήματα: Μπορεί η ηλεκτρονική μουσική να αποκτήσει ποτέ την αμεσότητα, τη ζεστασιά και τη φυσικότητα των ακουστικών οργάνων; Έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με την ίδια λογική που ακολουθεί η δημιουργία ενός συμφωνικού έργου ή ενός τραγουδιού; Ακόμη, μιλάει για τον αινιγματικό και πολυσύνθετο παραγωγό της ηλεκτρονικής μουσικής Actress –κατά κόσμον Darren J. Cunningham–, ο οποίος μαζί με τον εικονικό βοηθό του, τον Young Paint (προϊόν ενός λογισμικού), έρχεται για ένα μοναδικό οπτικοακουστικό σόου, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ένας συναρπαστικός διάλογος τεχνητής νοημοσύνης και ζωντανής δημιουργίας.

– O Νίκος Σκαλκώτας γράφει εντυπωσιακά και εξπρεσιονιστικά, τόσο για το πιάνο όσο και για τη φωνή. «Ο κύκλος των δεκαέξι τραγουδιών», έργο δεξιοτεχνικό και ιδιότυπα ατονικό, γράφεται στην κατοχική Αθήνα, αντλώντας από το νεανικό μυθιστόρημα «Όπως όλοι» του Χρυσού Ευελπίδη (Κωνσταντινουπολίτη γεωπόνου και μετέπειτα υπουργού Γεωργίας και Οικονομικών).

Η σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη και ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου μιλούν στον Χρίστο Παπαγεωργίου για την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου.
Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη.
Διεύθυνση παραγωγής: Εύη Γάτου.
Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή.
Συμπαραγωγός: Pangolin Entertaintment.
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.