ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 15.12.2019

ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 15.12.2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Σταθμός Μέγαρο»
Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου

Εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.

Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσιάζει την εκπομπή με τον δικό του τρόπο μέσα από τις νότες του πιάνου, παίζοντας κλασικά αριστουργήματα, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30

Εκπομπή 10η: «Χριστούγεννα στο Μέγαρο – Χορός και Θέατρο Σκιών»

– Τα Μπαλέτα Μπεζάρ της Λωζάνης παρουσιάζουν τον «Mαγικό αυλό» του Β. Α. Μότσαρτ

Το διάσημο και αγαπημένο από το ελληνικό κοινό Béjart Ballet Lausanne παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον «Μαγικό αυλό», την πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ και αποκαλύπτει τη βαθύτερη ουσία της κίνησης, μέσα από μια πιστή στο μουσικό έργο χορογραφία.

Εναλλάσσοντας την ονειροφαντασία με κωμικά στιγμιότυπα, ο Μορίς Μπεζάρ «εικονογραφεί» σκηνή-σκηνή το μουσικό αυτό παραμύθι και δημιουργεί ένα χορευτικό σύμπαν που προβάλλει την παιδική αθωότητα δίπλα σ’ έναν κόσμο ιεραρχημένο, ενήλικο και άκαμπτο.
Ο «Μαγικός αυλός» είναι η διαμάχη των δύο φύλων, η αρχή της οποίας εντοπίζεται στο μυστήριο της σχέσης. Ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασιών που θα τους καταστήσουν ικανούς να γνωρίσουν τη συντροφικότητα.

Γι’ αυτό το υπερθέαμα όπερας και μπαλέτου, που ανεβαίνει από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο παραγωγός Στέλιος Κωνσταντινίδης μιλά στην εκπομπή και στον Χρίστο Παπαγεωργίου.

– «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό»

Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο, με μια ολοκαίνουργια υποθαλάσσια περιπέτεια σκιών, γεμάτη χιούμορ, δράση και μουσική.

Τα μυστικά της θάλασσας είναι πάντα συναρπαστικά. Τι συμβαίνει, αλήθεια, κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά κάτω από την επιφάνειά της; Όλα τα πλάσματα του βυθού ετοιμάζουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, και ο Καραγκιόζης είναι φέτος ο επίσημος καλεσμένος τους. Όμως, ο οπισθοδρομικός κάβουρας δεν θέλει έξοδα για μουσικές και τραγούδια, γιατί έχει καβούρια στις τσέπες του. Θα μπορέσουν ο Καραγκιόζης και η παρέα του να κάνουν τη μουσική του βυθού να ακουστεί ή θα επικρατήσει σιγή ιχθύος; Θα τους βοηθήσει η γοργόνα των Χριστουγέννων που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Θα καταφέρει τελικά ο Καραγκιόζης να φάει τη θάλασσα με το κουτάλι ή θα τα θαλασσώσει; Η συνέχεια στον μπερντέ…

Μουσικοί συνοδοιπόροι του αγαπημένου ήρωα του θεάτρου σκιών, η εξαμελής μπάντα πνευστών Dirty Athens Brass Band και η μοναδική Γεωργία Νταγάκη, που έρχεται να μας ταξιδέψει με τη φωνή και τη λύρα της.

Γι’ αυτή τη χριστουγεννιάτικη παράσταση, που ανεβαίνει από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Ηλίας Καρελλάς μιλά στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής Μαρία Γιαμούκη.

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου.
Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη.
Διεύθυνση παραγωγής: Εύη Γάτου.
Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή.
Συμπαραγωγός: Pangolin Entertaintment.
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.