ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 19.01.2020

ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 19.01.2020

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Σταθμός Μέγαρο»
Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου

Εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.

Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσιάζει την εκπομπή με τον δικό του τρόπο μέσα από τις νότες του πιάνου, παίζοντας κλασικά αριστουργήματα, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στις 11:30
Eπεισόδιο 15ο: «“Όμορφη Πόλη”, “Παιδικό Δωμάτιο”,
“Η Ντόρα Μπακοπούλου με εκλεκτούς φίλους” “Annex M”»

Η εκπομπή «Σταθμός Μέγαρο» κάνει focus στα κορυφαία γεγονότα που κυριαρχούν επί σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξής εκδηλώσεις:

α) «Μίκης Θεοδωράκης: Όμορφη Πόλη». Η «Όμορφη Πόλη» σε μουσική και ποίηση Μίκη Θεοδωράκη, έρχεται με μία άλλη ματιά να δώσει το στίγμα αυτής της περιόδου σε μια διαφορετική σκηνοθετική σύνθεση του Γιώργου Βάλαρη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και μια πλειάδα ηθοποιών, ερμηνευτών και χορευτών, στελεχώνουν την παράσταση, η οποία αρχίζει στο Μέγαρο την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καζάκος, η Πέγκυ Σταθακοπούλου, η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Αιμίλιος Ράφτης, ο Άκης Σιδέρης, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης και άλλοι, θα «παρελάσουν» όλοι ξεχωριστά από το πλατό της εκπομπής.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, οι ηθοποιοί Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Κιμούλης, Άκης Σιδέρης και ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Βάλαρης μιλούν στον Χρίστο Παπαγεωργίου για το κυρίαρχο αυτό γεγονός.

β) «Παιδικό Δωμάτιο». Η μέτζο σοπράνο Έλενα Μαραγκού και ο Τοµπίας Κράµπεν, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, παρουσιάζουν τραγούδια των Μουσόργκσκι, Μπρίτεν, Μπραµς, Πουλένκ, Koύκου, Κουρουπού, Μπαλτά. Tα τραγούδια αυτά, γραµµένα σε πέντε γλώσσες, σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους, έχουν µια κοινή ατµόσφαιρα: τις ιστορίες, τα όνειρα, τους φόβους και τους ψιθύρους που µπορεί να ακουστούν σ’ ένα παιδικό δωµάτιο. Είναι µια µουσική που αγγίζει τις µνήµες των ενηλίκων. Είναι το παιδικό δωµάτιο του καθενός µας.

Η μέτζο σοπράνο Έλενα Μαραγκού μιλάει στον Χρίστο Παπαγεωργίου γι’ αυτή την εκδήλωση.

γ) «Η Ντόρα Μπακοπούλου με εκλεκτούς φίλους». Η πάντα διεισδυτική ερµηνεύτρια Ντόρα Μπακοπούλου, µαθήτρια των θρυλικών αυστριακών πιανιστών Πάουλ Μπαντούρα–Σκόντα και Άλφρεντ Μπρέντελ, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, συµπράττει µε εκλεκτούς φίλους καλλιτέχνες σ’ ένα ροµαντικό πρόγραµµα µε δηµοφιλή έργα.

 δ) «ANNEX M – Έκθεση στο Μέγαρο».  Η επιμελήτρια της έκθεσης ANNEX M Εύα Βασλαματζή, ο εικαστικός Κοσμάς Νικολάου και η εικαστικός Μαλβίνα Παναγιωτίδη μιλούν στον Χρίστο Παπαγεωργίου για την έκθεση που ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020.

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου.

Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη.

Διεύθυνση παραγωγής: Εύη Γάτου.

Μοντάζ: Αντώνης Γασπαρινάτος.

Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή.

Συμπαραγωγός: Pangolin Entertaintment.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.