ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 22.12.2019

ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 22.12.2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Σταθμός Μέγαρο»
Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου

Εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.

Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσιάζει την εκπομπή με τον δικό του τρόπο μέσα από τις νότες του πιάνου, παίζοντας κλασικά αριστουργήματα, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30
Eπεισόδιο 11ο: «“Ο Μάγος των Χριστουγέννων” – “Ο Μαγικός Αυλός”
με τα Μπαλέτα Μπεζάρ της Λωζάνης»

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της εκπομπής που παρουσιάζει ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

– «Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;»

Ο χριστουγεννιάτικος κύκλος στο Μέγαρο για μεγάλα και μικρά παιδιά έχει συμπεριλάβει ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι.

Περιπέτειες διασκεδαστικές, με πολλές αιφνίδιες ανατροπές και χιούμορ, είναι οι περιπέτειες του τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, του Μάγου Αβασάλ, που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη, κοντά στο νεογέννητο Χριστό, ώσπου…

Το παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, που ανεβαίνει στο Μέγαρο 28 & 29 Δεκεμβρίου 2019, συνδυάζεται με την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού.

Τα τραγούδια, που ερμηνεύουν ο Σπύρος Σακκάς και η Δάφνη Πανουργιά συνοδεία πιάνου / keyboards, φλάουτου, βιόλας και κρουστών, εναλλάσσονται με την αφήγηση, ενώ τα έργα του Γιάννη Κόττη, που προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη, συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα της μοναδικής γιορτής των Χριστουγέννων.

Παραμύθι-αφήγηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Μουσική-τραγούδια: Γιώργος Κουρουπός.

Ζωγραφική: Γιάννης Κόττης.

Τραγουδούν: Σπύρος Σακκάς, Δάφνη Πανουργιά.

Παίζουν οι μουσικοί: Πόπη Μαλαπάνη (keyboard, πιάνο), Ναυσικά Τσάρα (φλάουτο), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Θοδωρής Βαζάκας (κρουστά).

Η συγγραφέας του έργου, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, μιλά στην εκπομπή και στον Χρίστο Παπαγεωργίου.

– Τα Μπαλέτα Μπεζάρ της Λωζάνης παρουσιάζουν τον «Mαγικό αυλό» του Β. Α. Μότσαρτ

Το διάσημο και αγαπημένο από το ελληνικό κοινό Béjart Ballet Lausanne παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον «Μαγικό αυλό», την πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ και αποκαλύπτει τη βαθύτερη ουσία της κίνησης, μέσα από μια πιστή στο μουσικό έργο χορογραφία.

Εναλλάσσοντας την ονειροφαντασία με κωμικά στιγμιότυπα, ο Μορίς Μπεζάρ «εικονογραφεί» σκηνή-σκηνή το μουσικό αυτό παραμύθι και δημιουργεί ένα χορευτικό σύμπαν που προβάλλει την παιδική αθωότητα δίπλα σ’ έναν κόσμο ιεραρχημένο, ενήλικο και άκαμπτο.

Ο «Μαγικός αυλός» είναι η διαμάχη των δύο φύλων, η αρχή της οποίας εντοπίζεται στο μυστήριο της σχέσης. Ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασιών που θα τους καταστήσουν ικανούς να γνωρίσουν τη συντροφικότητα.

Γι’ αυτό το υπερθέαμα όπερας και μπαλέτου, που ανεβαίνει από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο παραγωγός Στέλιος Κωνσταντινίδης μιλά στην εκπομπή και στον Χρίστο Παπαγεωργίου.

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου.

Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη.

Διεύθυνση παραγωγής: Εύη Γάτου.

Μοντάζ: Αντώνης Γασπαρινάτος.

Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή.

Συμπαραγωγός: Pangolin Entertaintment.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.