ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 23.02.2020

ΕΡΤ2 – «Σταθμός Μέγαρο» 23.02.2020

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Σταθμός Μέγαρο»
Με τον Χρίστο Παπαγεωργίου

Εκπομπή που πραγματεύεται την πολύπλευρη παρουσία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ένας σταθμός πολιτισμού που, με σεβασμό στο κοινό του, προσελκύει την Τέχνη, την κλασική μουσική, την όπερα.

Είναι πάντα μπροστά σε κορυφαίες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας. Στο χορό, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Σκοπός της εκπομπής είναι η προσέλκυση κοινού ευρύτερα, παρουσιάζοντας ό,τι συμβαίνει στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου παρουσιάζει την εκπομπή με τον δικό του τρόπο μέσα από τις νότες του πιάνου, παίζοντας κλασικά αριστουργήματα, καθώς και δικές του συνθέσεις.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:30

Eκπομπή 20ή: «“Αφιέρωμα στην Άρντα Μαντικιάν”, “Avanti μαέστρο… ρεμπέτικα”, “Café Aman Istanbul”»

Η εκπομπή «Σταθμός Μέγαρο» κάνει focus στα κορυφαία γεγονότα που κυριαρχούν επί σκηνής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξής εκδηλώσεις:

 α) «Αφιέρωμα στην Άρντα Μαντικιάν»

Με αφορµή τα δέκα χρόνια από το θάνατο της Άρντας Μαντικιάν (1924-2009), της µεγάλης λυρικής ερμηνεύτριας της δεκαετίας του ‘50, η οποία υπήρξε επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Σωµατείου Υποτροφίες Μαρία Κάλλας και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, οι δύο φορείς διοργανώνουν ένα αφιέρωµα στη µνήµη της, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Η εκδήλωση περιλαµβάνει οµιλία και µουσικό πρόγραµµα, µε τραγούδια που αφιέρωσαν στην Άρντα Μαντικιάν γνωστοί Έλληνες συνθέτες, όπως οι Αργύρης Κουνάδης, Γιώργος Κωνσταντινίδης και Μίκης Θεοδωράκης και πλαισιώνεται από µικρή έκθεση µε αντικείµενα και φωτογραφίες από το αρχείο της καλλιτέχνιδος, που φυλάσσεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη.

Ο ομιλητής της παράστασης Κυριάκος Λουκάκος μιλά στην εκπομπή.

β) «Avanti μαέστρο… ρεμπέτικα»

Ένα µουσικό ταξίδι σκιών και λαϊκής ορχήστρας για όλους! 

Ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει µε µια ολοκαίνουργια παραγωγή για όλη την οικογένεια.

Ο Αγάθωνας, ο πιο γνήσιος εκφραστής του ρεµπέτικου τραγουδιού, συναντά στη σκηνή τη µοναδική ερµηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου και µας προσκαλούν σε µια µουσική παράσταση-έκπληξη, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020.

Στον φωτισµένο µπερντέ του Ηλία Καρελλά, ο Καραγκιόζης συνοµιλεί µε τον Βαµβακάρη, τον Χατζηχρήστο, τη Νίνου, τον Τσιτσάνη, την Εσκενάζυ, τον Παπαϊωάννου και παρέα µάς αφηγούνται σπαρταριστά στιγµιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους.

Ένα µελωδικό οδοιπορικό στους µεγάλους συνθέτες και ερµηνευτές της ρεµπέτικης και λαϊκής µουσικής, γεµάτο χιούµορ, ζωντανή µουσική και τις ανεξίτηλες στο χρόνο ατάκες του Καραγκιόζη.

Στην εκπομπή μιλούν ο Ηλίας Καρελλάς, ο Αγάθωνας και η Κατερίνα Τσιρίδου.

 γ) «Café Aman Istanbul»

«Μπακλαχοράνι» – Το καρναβάλι της Πόλης

Φορέστε την πιο ωραία αποκριάτικη µάσκα και ελάτε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.

Οι µουσικοί και οι τραγουδιστές Στέλιος Μπερµπέρης και Πελίν Σουέρ του Café Aman Istanbul, µαζί µε το χορευτικό συγκρότηµα ΧοροΚώς, έρχονται και πάλι από την Πόλη στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα τραγούδια και τους χορούς από το περίφηµο ρωµαίικο καρναβάλι, γνωστό και ως «Μπακλαχοράνι».

Για την εκδήλωση μιλούν στην εκπομπή και στον Χρίστο Παπαγεωργίου, ο Μανώλης Κόττορος (βιολιστής) και η Μαρία Παναγιωτακοπούλου (συγγραφέας-κειμενογράφος).

Παρουσίαση: Χρίστος Παπαγεωργίου.

Αρχισυνταξία: Μαρία Γιαμούκη.

Διεύθυνση παραγωγής: Εύη Γάτου.

Μοντάζ: Αντώνης Γασπαρινάτος.

Σκηνοθεσία: Φλώρα Πρησιμιντζή.

Συμπαραγωγός: Pangolin Entertaintment.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.