ΕΡΤ2: «Συναντήσεις» – Αφιέρωμα στη μνήμη του Αντώνη Καλογιάννη 12.02.2021

ΕΡΤ2: «Συναντήσεις» – Αφιέρωμα στη μνήμη του Αντώνη Καλογιάννη 12.02.2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Αντώνης Καλογιάννης
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 19:00

Τον Αντώνη Καλογιάννη, έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές στην Ελλάδα, φιλοξενεί ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Συναντήσεις».

Ο αγαπημένος τραγουδιστής θυμάται τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Καισαριανή, τις διάφορες δουλειές που έκανε, αλλά και το πώς άρχισε να τραγουδά και να μαθαίνει το τραγούδι μέσα από το σπίτι, τη γειτονιά και την παρέα.

Αναφέρεται στην καθοριστική γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη (δηλώνει άλλωστε «Θεοδωρακικός»), στις πρώτες συναυλίες που έδωσε στη Μόσχα, αλλά και στις περιοδείες που έκανε με τη Μαρία Φαραντούρη κατά τη διάρκεια της χούντας, κάνοντας γνωστή στο εξωτερικό την κατάσταση που επικρατούσε τότε στην Ελλάδα.

Ακόμη, αναφέρεται στη μεγάλη αδυναμία του, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, στη συνεργασία του με τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Μίμη Πλέσσα και τον Δημήτρη Χριστοδούλου, αλλά και στην εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής.

Για το σύγχρονο τραγούδι είναι απαισιόδοξος, τονίζοντας ότι «έχει φτάσει στον πάτο», ενώ δηλώνει ότι ο ίδιος έχει διάθεση να συνεχίσει να τραγουδάει, αρκεί να βρει τα κατάλληλα τραγούδια, δίνοντας πάντα την αγάπη του και την ψυχή του…

Παρουσίαση: Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος.

Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Πανταζοπούλου.

Η εκπομπή μεταδίδεται ως αφιέρωμα στη μνήμη του Αντώνη Καλογιάννη.