ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς ...

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς 24.06.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
«Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στις 20:30

Τον «Γυάλινο κόσμο» του Αμερικανού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς, ένα έργο σπάνιας ευαισθησίας και ποιητικής ορμής, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:30, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας».

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Χονδρογιάννης.

Μετάφραση: Μαρία Κατζουράκη.

Μουσική επιμέλεια: Αιμιλία Ρόδη.

Σκηνογραφία: Γιάννης Κύρου.

Παίζουν: Μαίρη Λαλοπούλου, Ματίνα Καρρά, Μιχάλης Μόσιος, Κώστας Αρζόγλου.

Διάρκεια: 109΄

Υπόθεση: Η Λάουρα είναι κλεισμένη στον γυάλινο κόσμο της, στη συλλογή της από γυάλινα ζωάκια–μινιατούρες. Η φύση δεν ήταν γενναιόδωρη μαζί της, αφού ένα ελάττωμα στο πόδι την κάνει να κουτσαίνει ελαφρά και να περιχαρακώνεται στον εαυτό της, αφού αισθάνεται ανεπιθύμητη. Η μητέρα της, η Αμάντα, ζει με τις αναμνήσεις της εποχής που ήταν νέα κι όμορφη και άρεσε στους άνδρες. Είναι ακόμη κοκέτα και καλοβαλμένη. Καταπιέζει την κόρη της, προσπαθώντας να την κάνει πιο «γυναίκα», σύμφωνα με τις δικές της προδιαγραφές. Ο αδελφός της Λάουρα, ο Τομ, είναι εγκλωβισμένος μέσα σε μια ζοφερή καθημερινότητα και ονειρεύεται να ανοίξει τα φτερά του και να φύγει από την πραγματικότητα που ζει με την οικογένειά του. Όταν η Αμάντα του ζητάει να βοηθήσει τη Λάουρα να γνωρίσει νέους άνδρες, εκείνος φέρνει στο σπίτι το φίλο του τον Τζιμ. Η επίσκεψη αυτή θα φέρει όλους τους ήρωες του έργου αντιμέτωπους με την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα του Τενεσί Ουίλιαμς. Το αδιέξοδο των ηρώων δίνεται με ποίηση και αγάπη και οι χαρακτήρες «κτίζονται» με πραγματικά υλικά.