ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του...

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου 04.03.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, στις 20:30

Ένα από τα πιο επιτυχημένα θεατρικά έργα του Αλέκου Σακελλάριου, την κωμωδία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2.

Θεατρική σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος.

Τηλεσκηνοθεσία: Σταύρος Ζερβάκης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Κύρου.

Παραγωγός: Βίκυ Μουνδρέα.

Παίζουν: Βασίλης Τσιβιλίκας (Θοδωράκης), Γιώργος Κιμούλης (Μπάμπης/Λευτεράκης), Καίτη Ιμπροχώρη (Φωφώ), Ντάνος Λυγίζος (Θανάσης), Μαίρη Κυβέλου (Ελένη), Τούλα Σπινέλη (Κατίνα), Τούλα Αγαπητού (υπάλληλος γουναράδικου), Ντίνα Βρετού (Ισμήνη), Κωνσταντίνος Τζούμας (γιατρός).

Διάρκεια: 91΄

Υπόθεση: Ο Θοδωράκης, ένας ευκατάστατος οικογενειάρχης, έχει εφεύρει έναν ανύπαρκτο φίλο, τον Λευτεράκη, κάτοικο Πατρών, για να κρύβει τις γυναικοδουλειές του από τη γυναίκα του, τη Φωφώ. Όταν ο Λευτεράκης παρουσιάζεται μπροστά του με σάρκα και οστά, ο Θόδωρος νομίζει ότι τρελαίνεται, ώσπου ο πλαστός Λευτεράκης του αποκαλύπτει ότι η εμφάνισή του είναι στημένο κόλπο της Φωφώς για να τον εκδικηθεί για τις απιστίες. Ο Θόδωρος, μαθαίνοντας ότι πρόκειται να γίνει πατέρας, αποτρέπει τη Φωφώ που θέλει να τον εγκαταλείψει και οι «προ-Λευτεράκη» ισορροπίες αποκαθίστανται.