ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Πελοπίδας, ο καλός πολίτης» με τον...

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Πελοπίδας, ο καλός πολίτης» με τον Μίμη Φωτόπουλο 18.03.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Πελοπίδας, ο καλός πολίτης» του Μίμη Φωτόπουλου
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 20:30

Το εξαιρετικό θεατρικό έργο του Μίμη Φωτόπουλου, «Πελοπίδας, ο καλός πολίτης», έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 20:30, στο πλαίσιο της θρυλικής εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας».

Θεατρική σκηνοθεσία: Μίμης Φωτόπουλος.

Τηλεσκηνοθεσία: Σταύρος Ζερβάκης.

Συγγραφέας: Μίμης Φωτόπουλος.

Σκηνικά-κοστούμια: Μανώλης Μαριδάκης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Μίμης Φωτόπουλος (Πελοπίδας), Βαγγέλης Πρωτόπαππας (Θέμος), Ζωή Ρίζου (θεία Τερέζα), Φρόσω Κοκκόλα (θεία Χαρίκλεια), Ελένη Καλλία (δις Βάγκα), Κώστας Παπαχρήστος (Βασίλης), Βάσω Μεριδιώτου (Αννούλα), Λεωνίδας Νικολαΐδης (Κυριάκος).

Υπόθεση: Ο Πελοπίδας, ένας ήσυχος και τίμιος άνθρωπος, ζει με τις δύο θείες του. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από τη ζωή και χωρίς μεγάλες υποχρεώσεις, απολαμβάνει τη δουλειά του σε μια εισαγωγική εταιρεία και την απλή καθημερινότητά του. Ώς τη μέρα που κάποιοι «φίλοι», αλλά και συνάδελφοι από το γραφείο, αρχίζουν να τον πιέζουν για κάποιες παραχωρήσεις στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του και για κάποιες μάλλον παράνομες εξυπηρετήσεις. Όταν οι πιέσεις αρχίζουν να παίρνουν τη μορφή ανοιχτών εκβιασμών, τότε νιώθει τη συνείδησή του να επαναστατεί και να τον κάνει να δει τη ζωή και τα πράγματα από άλλη σκοπιά.