ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Θεϊκά λόγια» του Ραμόν ντελ Βάγιε-Ινκλάν...

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Θεϊκά λόγια» του Ραμόν ντελ Βάγιε-Ινκλάν 06.05.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Θεϊκά λόγια» του Ραμόν ντελ Βάγιε-Ινκλάν

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στις 20:30

Μια παράσταση του Θεάτρου Τέχνης, που παρουσιάστηκε στο «Θέατρο της Δευτέρας» το 1988.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λαζάνης.

Τηλεσκηνοθεσία: Στέλιος Ράλλης.

Μετάφραση: Φίλιππος Δρακαντοειδής.

Σκηνικά-κοστούμια: Σίμος Καραφύλλης.

Μουσική σύνθεση: Ιωσήφ Παπαδάτος.

Παίζουν: Μάγια Λυμπεροπούλου, Βάσος Ανδρονίδης, Μάρθα Βούρτση, Κάτια Γέρου, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Σούλα Αθανασιάδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Αντώνης Ραμπαούνης, Χρήστος Νίνης, Πέτρος Φιλιππίδης, Θόδωρος Γράμψας, Γιάννης Δεγαΐτης, Κωστής Καπελώνης, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννης Καπετάνιος, Χριστίνα Τσάφου.

Διάρκεια120΄

Υπόθεση: Ο Πέδρο Γκάιλα είναι ο ευσεβής παπάς του Σαν Κλεμέντε. Ζει στο μικρό χωριό μαζί με τη γυναίκα του, την όμορφη λάγνα Μάρι και τις αδελφές του. Η μία απ’ αυτές, η Χουάνα, κερδίζει το ψωμί της, περιφέροντας στα πανηγύρια τον σακατεμένο υδροκέφαλο γιο της Λαυρέντη. Όταν η Χουάνα πεθαίνει, την κηδεμονία του άρρωστου παιδιού αναλαμβάνει η Μάρι, που συνεχίζει να το περιφέρει, για να μαζεύει χρήματα.

Μια μέρα, η Μάρι συναντά στο δρόμο της έναν γόη περαστικό, τον γυρολόγο Λουσέρνο, που την αποπλανά. Ο ξαφνικός αυτός έρωτας της παίρνει τα μυαλά και εγκαταλείπει το δύστυχο ανιψάκι της, που πεθαίνει παρατημένο.

Επιστρέφει στο χωριό για να το θάψει, αλλά όλοι ξέρουν πια για το μοιραίο της πάθος. Ο όχλος τη διαπομπεύει σαν πόρνη και καταλήγει γυμνή πάνω σε μια άμαξα που την οδηγεί στον άντρα της. Ο τραγικός ιερέας δοκιμάζει να πέσει από τα κεραμίδια της εκκλησίας και τότε ακούγονται τα Θεϊκά λόγια…