ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Το ερωτικό γαϊτανάκι» του Άρθουρ Σνίτσλερ...

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Το ερωτικό γαϊτανάκι» του Άρθουρ Σνίτσλερ 17.06.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Το ερωτικό γαϊτανάκι» του Άρθουρ Σνίτσλερ

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, στις 20:30

Το «Ερωτικό γαϊτανάκι», το σπονδυλωτό έργο του Άρθουρ Σνίτσλερ, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, στις 20:30, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας».

Σκηνοθεσία: Κωστής Τσώνος.

Συγγραφέας: Άρθουρ Σνίτσλερ (Arthur Schnitzler).

Μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης.

Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Καρύδης.

Μουσική σύνθεση: Σταμάτης Κραουνάκης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Γρηγόρης Βαλτινός, Μαρίνα Υψηλάντη, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Χατζή, Έφη Σαντοριναίου, Γιώργος Κιμούλης, Πέμυ Ζούνη, Κώστας Αρζόγλου, Ναταλία Τσαλίκη, Τάκης Χρυσικάκος, Βέρα Κρούσκα, Νικήτας Τσακίρογλου.

Διάρκεια: 105΄

Υπόθεση: Υπάρχει ή δεν υπάρχει ο έρωτας; Είναι αληθινές ή όχι οι ανθρώπινες σχέσεις; Δέκα διαφορετικοί άνθρωποι, δέκα ερωτικές επαφές, χωρίς συναίσθημα, δέκα πολυδιάστατες φιγούρες, χαρακτηριστικοί τύποι της βιεννέζικης κοινωνίας του τέλους του 19ου αιώνα.

Θα συναντηθούν, άλλοτε τυχαία, άλλοτε προγραμματισμένα, για να ανακαλύψουν τα κρυφά μυστικά του έρωτα, που αν και μοιάζει να είναι διαρκώς παρών, τελικά είναι ο μεγάλος απών.

Οι ήρωες του έργου προσπαθούν να απελευθερωθούν από τους κοινωνικούς ρόλους μέσα στους οποίους νιώθουν εγκλωβισμένοι, γεγονός που τους έχει κοστίσει την αληθινή μεταξύ τους επαφή.