ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Βαθιά γαλάζια θάλασσα» του Τέρενς Ράτιγκαν...

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Βαθιά γαλάζια θάλασσα» του Τέρενς Ράτιγκαν 11.02.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Βαθιά γαλάζια θάλασσα» του Τέρενς Ράτιγκαν

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:30

Το έργο του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Τέρενς Ράτιγκαν «Βαθιά γαλάζια θάλασσα», γράφτηκε το 1952 και παιζόταν στο Λονδίνο για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές, ενώ ακόμη γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνίστρια τη Βίβιαν Λι.

Θεατρική σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Τηλεσκηνοθεσία:  Σταύρος Ζερβάκης.

Σκηνικά–κοστούμια: Γιώργος Ανεμογιάννης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Παραγωγή: Ελένη Μαβίλη – Μέξη.

Παίζουν: Λίλυ Παπαγιάννη,  Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιάννης Κατράνης, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Λουίζα Ποδηματά, Κώστας Κοντογιάννης, Κατερίνα Μαραγκού, Γιώργος Γεωγλερής.
Διάρκεια: 135΄

Υπόθεση: Η Έστερ (Λίλυ Παπαγιάννη), μια ευαίσθητη γυναίκα, όταν αντιλαμβάνεται ότι ο αγαπημένος της Φρέντι (Γιάννης Κατράνης) δεν μπορεί να εκτιμήσει την αγάπη της και τη θυσία που έκανε για χάρη του, να εγκαταλείψει τον πλούσιο σύζυγό της Σερ Γουίλιαμ Ρας (Ανδρέας Φιλιππίδης) και να ζει μαζί του σ’ ένα άθλιο διαμέρισμα στο Λονδίνο, αποπειράται να αυτοκτονήσει. Ο σύζυγός της προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει σε κείνον, αλλά αυτή επιμένει με πάθος να αγαπά τον Φρέντι, ο οποίος την εγκαταλείπει για να επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα, του πιλότου.

Ο γιατρός (Βασίλης Ανδρεόπουλος), που συμπαραστάθηκε στην Έστερ στο ατύχημά της, όντας και κείνος ένας περιθωριακός και παράξενος άνθρωπος της δίνει συμβουλές που θα τη βοηθήσουν να συνεχίσει τη ζωή της.

Ο Τέρενς Ράτιγκαν κατάφερε να μετατρέψει μια καθημερινή συναισθηματική ιστορία σε ψυχολογικό δράμα και να δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα της δεκαετίας 1950-1960.