ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 12-14.02.2020

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 12-14.02.2020

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε, ότι από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:00, θα μεταδίδεται σε επανάληψη η σειρά ντοκιμαντέρ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ» (SOUTHERN AFRICA)  Κ8

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2017.

Συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ, που θα μας ταξιδέψει στη Νότιο Αφρική και θα δούμε τους οχτώ διαφορετικούς μεταξύ τους βιότοπους και τα άγρια ζώα που κατοικούν εκεί. Από την έρημο της Ναμίμπια μέχρι τα τροπικά δάση, από τα ανθισμένα λιβάδια και τους πετρώδεις αγρούς μέχρι τις θαλάσσιες περιοχές.

Μια περίπλοκη ισορροπία της φύσης, κοιτίδα όλων αυτών των ζώων που μαθαίνουν να προσαρμόζονται στις τεράστιες αλλαγές του κλίματος και των τοπίων, ο απίστευτος πλούτος αυτής της άγριας ζωής.

Τετάρτη 12/2/2020: «Ταξιδεύοντας στη Νότιο Αφρική» (Southern Africa) (Ε) Κ8

Επεισόδιο 1ο: «Η αναζήτηση για νερό»

Η διαδρομή εδώ ξεκινά από τους καταρράκτες της Βικτόρια, διασχίζει το Δέλτα του Οκαβάνγκο και καταλήγει στην έρημο της Ναμίμπια. Αυτό το απίθανο ταξίδι από τις πλημμυρισμένες περιοχές μέχρι τις περιοχές που μαστίζονται από την πιο άγρια ξηρασία, μας δείχνει πώς χρησιμοποιούν τα ζώα το νερό: το πίνουν, παίζουν, δροσίζονται, συναντούν άλλα ζώα!

Πέμπτη 13/2/2020: «Ταξιδεύοντας στη Νότιο Αφρική» (Southern Africa) (Ε) Κ8 

Επεισόδιο 2ο: «Το βασίλειο των χρωμάτων»

Από την έρημο Καλαχάρι μέχρι το Βόρειο Ακρωτήριο, οι ξηρές ζώνες μετατρέπονται την άνοιξη σε ανθισμένα λιβάδια και τα ζώα βρίσκουν τρόπους να προσαρμοστούν σ’ αυτή την κλιματική αλλαγή.

Παρασκευή 14/2/2020: «Ταξιδεύοντας στη Ν. Αφρική» (Southern Africa) (Ε) Κ8 

Επεισόδιο 3ο: «Άγριες ακτές»

Τα ζώα που ζουν στη νότια ακτή της Νότιας Αφρικής, ταξιδεύουν από την περιοχή του Κέιπ Τάουν μέχρι τις ακτές της Μοζαμβίκης, περνώντας μέσα από τα βουνά. Είναι η εποχή των βροχών και το τροπικό δάσος φιλοξενεί χιλιάδες πουλιά.