ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος | 25.06, 28.06 & 01.07.2022

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος | 25.06, 28.06 & 01.07.2022

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 τροποποιείται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6/2022

——————————

17:00 ΜΑΜΑ-ΔΕΣ

18:00 VAN LIFE – H ZΩΗ ΕΞΩ (Ε): «Καλαμπάκα» (Αλλαγή ώρας)

18:30 ΣΤΙΒΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – 1η μέρα (Αλλαγή ώρας)

20:30 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

——————————-

Την Τρίτη 28/6/2022, στις 20:00, από την εκπομπή «ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ» θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο με τίτλο: «Θεοδώρα Χωραφά».

Η Θεοδώρα Χωραφά γεννήθηκε στο Λονδίνο, το 1959. Η νομαδική της ζωή ανά την Ευρώπη μέχρι τα 25 την κάνει να νιώθει πολίτης του κόσμου.
Σπούδασε κεραμική στο Λονδίνο, στη Φαέντσα και στη Γενεύη, όπου συνάντησε δασκάλους που σφράγισαν τη δουλειά της.
Η τέχνη της κεραμικής τη συντροφεύει από τα 18 της.
Νιώθει τυχερή που βγάζει το ψωμί της μέσα από μια τέχνη που τη βοηθάει να αναπτύσσεται πνευματικά.
Η συμμετοχή της σε διεθνή συμπόσια και εκθέσεις της έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διευρύνοντας έτσι την κεραμική της «οικογένεια».
Από το 1989 εγκαταστάθηκε μόνιμα (;) στην Αίγινα οικογενειακώς, στη γη των προγόνων της.
«Θέλοντας να συνεχιστεί η τέχνη της κεραμικής στην Αίγινα, όπου αποτελεί παράδοση από την αρχαιότητα, από το 1999 φτιάξαμε μια ομάδα κεραμιστών: οργανώνουμε εργαστήρια, συμπόσια, εκθέσεις και φιλοξενούμε καλλιτέχνες να έρθουν να εργαστούν και να δώσουν νέα ώθηση στη δουλειά μας».

Στην εκπομπή μιλάει για τον land artist Andy Goldsworhy που την εμπνέει: Μέσα από τις εφήμερες παρεμβάσεις του στην ύπαιθρο, χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά που βρίσκει γύρω του και έτσι συμφιλιώνει τον άνθρωπο με τη φύση.

Ως ελληνικό στοιχείο της τέχνης, διάλεξε το μνημείο της Παλιάς Χώρας στην Αίγινα που τη θρέφει κάθε φορά που την επισκέπτεται…
«Οι μικρές τις βυζαντινές εκκλησίες εντάσσονται τόσο αρμονικά στο περιβάλλον, που γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του και με την κλίμακά τους μας επαναφέρουν σε μια αρμόζουσα σχέση με τη γη».

Σκηνοθεσία: Αθηνά Καζολέα
Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας:
Δημήτρης Καρκαλέτσος, Στράτος Θεοδοσίου

Την Παρασκευή 1/7/2022, στις 11:30, από τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ» (ORIGINAL FARE), θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο με τίτλο: «Πιπεριές, Πουέρτο Ρίκο».

«ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ» (ORIGINAL FARE)

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2014.

Η Κέλι Κοξ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας τις γεύσεις εκείνες που είναι αυθεντικές σε κάθε γωνιά του πλανήτη και συνδέονται με τον ντόπιο πληθυσμό, τη ζωή και την ευημερία του.

«Πιπεριές, Πουέρτο Ρίκο»

Παρότι οι πιπεριές είναι ευρέως διαδεδομένες στις περιοχές που είναι γνωστές για το πικάντικο φαγητό, ορισμένες έχουν σχεδόν χαθεί έπειτα από πολλές γενιές.
Η Κέλι Κοξ και η φίλη της η Κριστίνα πηγαίνουν στο Πουέρτο Ρίκο, για να ανακαλύψουν χαμένα υλικά.