ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών: «Μαυροβούνιο – Ελλάδα» (08.09.2022)...

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών: «Μαυροβούνιο – Ελλάδα» (08.09.2022) & «Εκπομπές που αγάπησα» (15.09.2022)

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 08/9/2022, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 μεταβάλλεται ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 8/9/2022

—————————

14:30 Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ (Ε)

15:00 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (ΣΠΛΙΤ), ΘΕΣΕΙΣ 5-8: «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΛΛΑΔΑ» (Ζ) GR live streaming

16:15 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «Ο ΣΤΙΒ ΜΠΑΚΣΑΛ ΣΤΟ “ΚΑΘΕΤΟ ΜΙΛΙ”» (Ε) (Αλλαγή ώρας)

17:10 ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ (Ε) (Αλλαγή ώρας)

18:59 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – 200 ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΜΑΤΑ  (E) 

——————————

ΣΗΜ: Η εκπομπή «1.000 ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ» και τα ξένα παιδικά προγράμματα «ΑΡΙΘΜΟΚΥΒΑΚΙΑ» (Ε) & «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΑΦΑΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙ» (Ε) δεν θα μεταδοθούν.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15/9/2022, στις 19:00, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα μεταδοθεί η εκπομπή «ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ: Κωνσταντίνος Πολίτης» (Ε) Κ8  W

Ο Φρέντυ Γερμανός, συμπληρώνοντας πορεία 25 χρόνων στην ελληνική τηλεόραση, παρουσιάζει μια ανθολογία από τις παλαιότερες εκπομπές του.

«Κωνσταντίνος Πολίτης» 

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Σμύρνης, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1919, ο Φρέντυ Γερμανός θυμάται την εκπομπή με καλεσμένο τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Πολίτη.

Ο άνθρωπος που έλαβε μέρος ως λοχίας στις μάχες στη Μικρά Ασία, διηγείται με συγκίνηση την εμπειρία που έζησε, περιγράφοντας συγκλονιστικά ντοκουμέντα, τα οποία καταγράφονται στο βιβλίο του «Μικρά Ασία», αφήνοντας τα δικά του ίχνη στο πέρασμά του από το κατώφλι της Ιστορίας.

Μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του Κωνσταντίνου Πολίτη περιγράφεται ο πόθος για την απελευθέρωση του αλύτρωτου Ελληνισμού, η τραγική σφαγή της Σμύρνης, μέχρι την απελευθέρωσή της.

Ο Φρέντυ Γερμανός, επιλέγοντας γεγονότα μέσα από το βιβλίο του, ξεδιπλώνει μνήμες πριν από 55 χρόνια, που σημάδεψαν τη ζωή του και σηματοδότησαν τον Ελληνισμό.

Ο αεροπόρος Νίκος Δέας, που έγινε η αιτία να σωθεί ολόκληρη η 9η Μεραρχία στην οποία ήταν λοχίας ο Κωνσταντίνος Πολίτης, μέσα από βίντεο στέλνει μήνυμα θαυμασμού στον άγνωστο συμπολεμιστή του.

Η εκπομπή ολοκληρώνεται με τη συγκινητική συνάντηση του συγγραφέα με τον συμπολεμιστή και φίλο του Νίκο Καμηλιέρη, που φθάνει από τα βάθη των χρόνων στην εκπομπή για του θυμίσει τη Μικρά Ασία του 1923.

Η εκπομπή πλαισιώνεται από πλούσιο αρχειακό υλικό από τις μάχες της Μικράς Ασίας.

Παρουσίαση: Φρέντυ Γερμανός
Μουσική τίτλων: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Κατωτάκη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Στέλιος Ράλλης
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε. – 1994

………………………………………………………………………………………………………………

ΣΗΜ: Η εκπομπή «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Από την Πόλη έρχομαι» δεν θα μεταδοθεί.