ΕΡΤ2 – Tροποποίηση και ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 15-21.05.2021

ΕΡΤ2 – Tροποποίηση και ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 15-21.05.2021

ΕΡΤ2 – Tροποποίηση και ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 15/5/2021, στις 21:00 στην ΕΡΤ2, από την εκπομπή «ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ» θα μεταδοθεί το επεισόδιο με τίτλο: «Ειρήνη Σουγανίδου», αντί του προγραμματισμένου «Βίκυ Ξανθοπούλου». 

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο: «Ειρήνη Σουγανίδου»

«Πολλές φορές όταν μιλάω με τις φίλες μου και λέω “σας αφήνω γιατί έχω να δω 2 ταινίες και να διαβάσω 3 σενάρια”, μου λένε “είναι δουλειά να δεις 2 ταινίες και να διαβάσεις σενάρια;”. Και συνειδητοποιείς εκείνη τη στιγμή πόσο τυχερός είσαι που κάνεις αυτή τη δουλειά».

Η Ειρήνη Σουγανίδου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της κινηματογραφικής εταιρείας «Feelgood Entertainment», μας αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, μέσα από τη δική της επιτυχημένη πορεία στον κλάδο.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος τη συναντά και συζητούν για τη μεγάλη της αγάπη για όλο τον κόσμο του σινεμά: από την παραγωγή μέχρι τη διανομή, και από τη συναναστροφή με τους δημιουργούς μέχρι τις αίθουσες και τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως οι Κάννες και το Βερολίνο.

Παράλληλα, η Ειρήνη Σουγανίδου εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Σκηνοθεσία-σενάριο-ιδέα: Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Αρχισυνταξία: Μελπομένη Μαραγκίδου.

Παραγωγή: Libellula Productions.

Έτος παραγωγής: 2021

Επίσης, η ξένη σειρά ντοκιμαντέρ «Σχολεία που δεν μοιάζουν με κανένα» (Schools Like No Others) -Β΄ Κύκλος- θα μεταδοθεί με την εξής σειρά:

«Σχολεία που δεν μοιάζουν με κανένα» (Schools Like No Others) – Β΄ Κύκλος

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Καναδά 2014.

Ποιο είναι το πιο ακραίο όνειρό σας;

Να γίνετε σταρ του κινηματογράφου; Κασκαντέρ, ταυρομάχος, μπάτλερ;

Τι θα λέγατε να περάσετε έναν ολόκληρο χρόνο σε ιστιοφόρο ή να λάβετε μέρος σε αγώνες με καθαρόαιμα αραβικά άλογα;

Εάν είχατε να επιλέξετε μεταξύ φήμης, πλούτου και πάθους, ποια θα ήταν η επιλογή σας;

Σ’ αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, θα παρακολουθήσουμε τη ζωή ανθρώπων που κάνουν τα πάντα για να πετύχουν.
Από την Όπερα στο Πεκίνο και τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Βελγίου, μέχρι το Κίνημα του Αργού Φαγητού στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Γαστρονομίας, η σειρά σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας ανερχόμενης γενιάς και του κόσμου που μεγαλώνουν.
Σε κάθε επεισόδιο, αποκαλύπτεται η φιλοσοφία κάθε σχολείου μέσα από τα μάτια των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και των ιδρυτών τους.

ΤΡΙΤΗ 18/5/2021, στις 12:00 – Επεισόδιο 1ο: «Ζώα» (Animals)

Το σχολείο είχε πάντα σκοπό να κάνει τον άνθρωπο πιο πολιτισμένο, αλλά μερικές φορές διδάσκει καλύτερα πηγαίνοντας πιο κοντά στη φύση, είτε πρόκειται να γίνει οδηγός σαφάρι στην Τανζανία ή εκπαιδευτής εξωτικών ζώων σε ένα κολέγιο ζωολογικού κήπου στην Καλιφόρνια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/5/2021, στις 12:00 – Επεισόδιο 2ο: «Πιλότοι» (Pilots)

Είτε πετούν μικρά αεροσκάφη μέσα στη ζούγκλα, είτε τρέχουν με αγωνιστικά, υπάρχει χώρος για λάθη.
Δύο σχολεία υψηλής αδρεναλίνης διδάσκουν τους μελλοντικούς πιλότους ότι δεν οδηγούν μόνο το τιμόνι, αλλά και την ίδια τη ζωή τους.

ΠΕΜΠΤΗ 20/5/2021, στις 12:00 – Επεισόδιο 3ο: «Απόδοση» (Performance)

Είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλεις να είσαι πάντα ο καλύτερος.
Με πολύ διαφορετικές μεθόδους, η σχολή ηγετών στην Ιαπωνία και το σχολείο Genius Kids στην Καλιφόρνια βασίζονται στην αυτοπεποίθηση για να εκπαιδεύουν ολοένα και πιο αποτελεσματικούς ηγέτες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/5/2021, στις 12:00 – Επεισόδιο 4ο: «Παραστάσεις» (Shows)

Η εκμάθηση μιας παραστατικής τέχνης είναι πάντα απαιτητική, αλλά τίποτα δεν φαίνεται αδύνατο για τους τυφλούς μαθητές σε μια σχολή μπαλέτου στη Βραζιλία, ούτε για τους ηθοποιούς που ονειρεύονται να μπουν στην κλειστή ομάδα του θρυλικού θεάτρου ΝΟ στην Ιαπωνία.