ΕΡΤ2 – Τροποποίηση και ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος: «Πλάνα με ουρά», «Με οικολογική...

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση και ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος: «Πλάνα με ουρά», «Με οικολογική ματιά», «Στα Άκρα» | 03, 05 & 10.06.2022

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση και ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 3/6/2022, στις 19:00, θα μεταδοθεί σε επανάληψη από την εκπομπή «ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ» το επεισόδιο με τίτλο «Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Αλέξης Μαντζώρος». 

Το τέταρτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου της σειράς εκπομπών «Πλάνα με ουρά» είναι αφιερωμένο στη φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray, η οποία πριν από λίγους μήνες κατήγγειλε και έφερε στη δημοσιότητα τις εικόνες φρίκης από τα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης, που είχαν γίνει κολαστήρια για εκατοντάδες ζώα.

Η ιδρύτρια της οργάνωσης Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, μας ξεναγεί στο καταφύγιο της οργάνωσης, στον Ωρωπό. Εκεί μεταφέρθηκαν από εθελοντές δεκάδες από τα ζώα των δύο κυνοκομείων, μετά την άμεση περίθαλψη που χρειάζονταν και τους προσφέρθηκε σε κτηνιατρεία.

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση μάς μιλά για το μεγάλο στοίχημα των στειρώσεων των αδέσποτων ζώων, για τη δική της φιλοσοφία για το περιβάλλον, για την απόφασή της να γίνει βίγκαν και για το όραμά της για το μέλλον της Save A Greek Stray.

Τέλος, θα σας αφηγηθούμε την ιστορία του Αλέξη Μαντζώρου.
Είναι διασώστης ζώων και μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές της ομάδας Alma Libre σώζουν εκατοντάδες ζώα κάθε χρόνο, γάτες, σκύλους, αλλά και πουλιά και χελώνες.

Παρουσίαση – αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δημοσιογραφική έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης
Σενάριο: Νίκος Ακτύπης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σάκης Γιούμπασης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σχεδιασµός τίτλων: designpark
Ειδικοί συνεργάτες: Έλενα Δέδε (νομικός, ιδρύτρια της Dogs’ Voice), Χρήστος Καραγιάννης (κτηνίατρος ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς ζώων), Στέφανος Μπάτσας (κτηνίατρος)
Οργάνωση παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 5/6/2022, στις 11:00, θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο με τίτλο «Η φύση αλλάζει» (Changing Nature) από τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΤΙΑ» (Ε) (ECO-EYE: SUSTAINABLE SOLUTIONS) Κ8 GR live streaming και διαθέσιμο στο ERTFLIX

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ιρλανδίας 2020.
To 2020, o Covid-19 μονοπώλησε τους τίτλους των εφημερίδων. Στο παρασκήνιο, όμως, η κλιματική κρίση και η απώλεια βιοποικιλότητας συνέχιζαν ακάθεκτες.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες κινηματογράφησης, το «Eco Eye» επέστρεψε με έναν 19ο κύκλο, μελετώντας και πάλι τα περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν όχι μόνο τον φυσικό μας κόσμο αλλά και την υγεία μας.
Το «Eco Eye» αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση και τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Η σειρά παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις από ένα μεγάλο φάσμα περιβαλλοντικών θεμάτων, τα οποία αφορούν πολύ το κοινό.
Στη νέα σεζόν, που άρχισε να μεταδίδεται τον Ιανουάριο του 2021, ο Ντάνκαν Στιούαρτ, η Δρ Λάρα Ντάνγκαν, η οικολόγος Άνια Μάρεϊ και η κλινική ψυχολόγος Δρ Κλερ Καμπαμέτου, εξετάζουν τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ιρλανδία σήμερα.

Επεισόδιο 1ο: «Η φύση αλλάζει» (Changing Nature)

Η ζωή στη Γη αλλάζει συνεχώς και εξελίσσεται. Όμως, τα τελευταία χρόνια αυτή η αλλαγή έγινε πιο σοβαρή, καθώς περισσότερα είδη εξαφανίζονται, αλλά και ο αέρας και το νερό μας γίνονται όλο και πιο μολυσμένα.

Σ’ αυτό το επεισόδιο, η Άνια Μάρεϊ εξερευνά τον αντίκτυπό μας στον ωκεανό και στους κατοίκους του, από τους μικρότερους οργανισμούς, το πλαγκτόν που επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας, ώς τον μεγαλύτερο, τη φάλαινα, μαζί με τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που παρέχουν στο οικοσύστημα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10/6/2022, στις 20:00, καλεσμένοι στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» με τη Βίκυ Φλέσσα είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Στρατάκης, γενετιστής και ενδοκρινολόγος, και η καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας Σοφία Καλανταρίδου.