Τροποποίηση προγράμματος ΕΡΤ2

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/4/2021

———————————————

08:00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ & ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

12:30 «TO ΠΑΘΟΣ» – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ (M) W

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, ερμηνεύει έργα J. Haydn και W.A. Mozart σε μια κατανυκτική συναυλία από το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Σολίστ:   Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο),  Μαίρη Έλεν Νέζη (μέτζο σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος).

13:40 ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ (Ε)  Κ  W

«Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδας με τον Χρόνη Αηδονίδη»

Σκοπός της εκπομπής είναι η ανάδειξη του ανεξάντλητου πλούτου της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μας μουσικής μέσα από τις φωνές του γνωστού μας σημαντικού Θρακιώτη παραδοσιακού τραγουδιστή Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι και ψάλτης, της συνεργάτιδάς του, επίσης ψάλτριας, Νεκταρίας Καραντζή και του διακεκριμένου ψάλτη Δημήτρη Βερύκιου.

Επίσης, σκοπός της εκπομπής είναι να μας μεταφέρει, μέσα από λόγια και ήχους, στο πένθιμο κλίμα των ημερών αλλά και στην αναστάσιμη χαρά, να μας δώσει δηλαδή μια μικρή γεύση από την «πίκρα» των Παθών του Χριστού, από την «πίκρα» του Άδη, αλλά και από την Ανάσταση και γι’ αυτό και ο τίτλος: «Επικράνθη».

Συγκινητικά αναγνώσματα της Μεγάλης Εβδομάδας απαγγέλλουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κοραλία Καράντη.

Έτος παραγωγής: 2005

«Μεγάλη Παρασκευή»

14:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

————————————

ΣΗΜ: Το ξένο παιδικό πρόγραμμα δεν θα μεταδοθεί.