ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος: Αλλαγή θεμάτων εκπομπής «Μουσικές του κόσμου» | 02...

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος: Αλλαγή θεμάτων εκπομπής «Μουσικές του κόσμου» | 02 & 03.03.2024

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 15:00 θα μεταδοθούν από την εκπομπή «Μουσικές του κόσμου» K8  W, τα επεισόδια «Σκόπια» και «Synch» αντίστοιχα.

Μουσική σειρά ντοκιμαντέρ με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο
Ένα ακόμη ντοκιμαντέρ όπου η μουσική είναι η αφορμή για το ταξίδι αλλά και το ταξίδι καθαυτό.

Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 15:00
«Σκόπια»
Η εκπομπή «Μουσικές του κόσμου», επιχειρεί ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι από παραδοσιακούς ήχους και εξωτικούς ρυθμούς, μέχρι ηλεκτρονικά ακούσματα και πειραματικές μουσικές προσεγγίσεις.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο μάς οδηγεί σε μια βόλτα στις γειτονιές της Βόρειας Μακεδονίας.
Η βαλκανική γειτονική μας χώρα, με την πλούσια πολιτιστική και μουσική παράδοση, συνδυάζει γνώριμους ήχους και ακούσματα, πνευστά μουσικά όργανα, ανατολίτικους και βυζαντινούς ρυθμούς.

Σ’ αυτό το πολύχρωμο μείγμα προστίθεται η μουσική παράδοση των 240.000 Τσιγγάνων της Βόρειας Μακεδονίας, η παράδοση των οποίων έχει εμπνεύσει αρκετούς καλλιτέχνες από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, από τον Εμίρ Κουστουρίτσα, δημιουργό της σπουδαίας ταινίας «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», ώς τη δική μας Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 15:00
«Synch Festival»
Οι «Μουσικές του κόσμου» εξερευνούν αυτή τη φορά τον κόσμο του Synch Festival. Μια μουσική σύνθεση που μας ταξιδεύει από μεγάλα μουσικά σχήματα όπως οι Happy Mondays και οι Yo La Tengo μέχρι τους πιο εναλλακτικούς ήχους των Holy Fuck και των Liars, καθώς και σε ονόματα της εγχώριας σκηνής όπως η Μόνικα και οι Your Hand In Mine.

Η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ήχου και εικόνας κλείνει με τον μεγάλο ντράμερ της τζαζ, Steve Reid, να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι αξίες όπως η πολιτική, οι θρησκείες και τα χρήματα έχουν πια πεθάνει και το μόνο που μπορεί να εμπιστευτεί πλέον κανείς είναι η τέχνη, η μουσική και αυτό που έχει μέσα στην καρδιά του.