ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ | Κυριακή 04.09.2022

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ | Κυριακή 04.09.2022

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 04/09/2022, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 μεταβάλλεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9/2022

————————–

18:30 VAN LIFE (E)
19:00 POP HELLAS (E)  Κ8 – W
«Οι Έλληνες και ο αθλητισμός, 1951-2021»

Ποια είναι η σχέση των Ελλήνων με τα σπορ από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα;
Στη σύγχρονη Ελλάδα, τα σπορ είναι η απόδειξη πως όλα μπορούν να συμβούν.
Ότι η επιμονή και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται. Ότι στη ζωή υπάρχουν νίκες και ήττες, πολύτιμες και οι δύο.
Τα σπορ επηρέαζαν πάντοτε έντονα τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελλήνων, όπως διαπιστώνεται μέσα από τις 14 συνεντεύξεις γυναικών και ανδρών που αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες, ενώ μια σειρά από εντυπωσιακά infographics παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία που έκαναν τη διαφορά μέσα στον χρόνο.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο καταγράφονται μέσα από αφηγήσεις και ιστορίες:

  • Τη δεκαετία του ‘50, το ποδόσφαιρο είναι μια προέκταση της κοινωνικής πραγματικότητας, οι Έλληνες συρρέουν σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται και οι αθλητές για κάποιους θεωρούνται υπεράνθρωποι.
  • Στη δεκαετία του ’60 οι Έλληνες παίζουν μπάλα στις αλάνες. Το κυριακάτικο ματς γίνεται εβδομαδιαία ιεροτελεστία.
  • Τη δεκαετία του ’70, η τηλεόραση μπαίνει στα σπίτια των Ελλήνων. Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν τη μαγεία των μεγάλων διοργανώσεων. Το έπος του Γουέμπλεϊ είναι ο ποδοσφαιρικός άθλος που επηρεάζει κάθε ποδοσφαιρόφιλο.
  • Τη δεκαετία του ’80, ο αθλητισμός γυναικών άρχισε να ανθίζει. Οι επιτυχίες της Σακοράφα και της Βερούλη στον στίβο και άλλων αθλητριών σε διάφορα αθλήματα, κάνουν τους Έλληνες περήφανους. Το 1987 η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ από την εθνική μας ομάδα, θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων.
  • Οι πρώτες μεγάλες εθνικές επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες συγκινούν τους Έλληνες, τη δεκαετία του ’90. Τα αθλητικά τηλεοπτικά προγράμματα πληθαίνουν. Οι Έλληνες φίλαθλοι ταυτίζονται με ξένες ομάδες και αθλητές του εξωτερικού.
  • Στη δεκαετία του 2000, η κατάκτηση του Euro 2004 από την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι δύο γεγονότα που προκαλούν εθνική ανάταση.
  • Η οικονομική κρίση επηρεάζει το αθλητικό θέαμα, ωστόσο νέα αστέρια αρχίζουν να αναδεικνύονται. Ο αθλητισμός γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Σήμερα, τα πρότυπα συνεχίζουν να επηρεάζουν. Οι Έλληνες αθλούνται και οι μαραθώνιοι γίνονται μόδα. Το περπάτημα, ως άθληση, είναι η νέα καθημερινότητα.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Άννα Βερούλη (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ακοντισμού), Όλγα Βασδέκη (Ολυμπιονίκης Στίβου), Σοφία Μπεκατώρου (Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας), Γιώργος Λυκουρόπουλος (Δημοσιογράφος), Γιάννης Φιλέρης (Δημοσιογράφος), Αντώνης Πανούτσος (Δημοσιογράφος), Μαρίζα Γεωργίτση (Δημοσιογράφος), Νίκος Καραγιαννίδης (Δημοσιογράφος), Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (Δημοσιογράφος), Αντώνης Καρπετόπουλος (Δημοσιογράφος), Μένιος Σακελλαρόπουλος (Δημοσιογράφος – Συγγραφέας), Μαρία Ζαφειράτου (Δημοσιογράφος), Μαρίνα Κουταρέλλη (Πρόεδρος Spetses Mini Marathon), Παναγιώτης Μπάζος (Γενικός Διευθυντής Αλυσίδας Γυμναστηρίων).

Ιδέα – επιμέλεια εκπομπής: Φώτης Τσιμέλας
Σκηνοθεσία: Μάνος Καμπίτης
Συντονισμός εκπομπής: Πάνος Χάλας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Τάγκας
Αρχισυνταξία: Γιάννης Τσιούλης
Μοντάζ: Νίκος Αράπογλου
Έρευνα: Αγγελική Καραχάλιου, Ζωή Κουσάκη
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Πατρικαρέας
Παραγωγή: This Way Out Productions
Έτος παραγωγής: 2021

20:00 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ(Ζ)  GR live streaming
«ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ» 
21:15 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ (Ε) (Αλλαγή ώρας)
22:00 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
—————————–
ΣΗΜ: Η επανάληψη της εκπομπής «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ» δεν θα μεταδοθεί.