ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος: Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας 19.10.2021

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος: Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας 19.10.2021

ΕΡΤ2 – Τροποποίηση προγράμματος

 

ΤΡΙΤΗ 19/10/2021

————————

11:00 ΠΟΠ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (Ε) 

12:00 ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ – ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ (Ζ)  (Μικρότερη διάρκεια)

13:00 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΖΥΓΟΥΛΗ (Ε)  Κ8  W

Η λαμπερή Κάτια Ζυγούλη παρουσιάζει τις «Ιστορίες μόδας», την εκπομπή που καταγράφει την ιστορία και τις προοπτικές του χώρου στην Ελλάδα.

Η Κάτια Ζυγούλη συναντά τους πρωταγωνιστές του χώρου και μαζί τους ανιχνεύει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα παράγει και εξάγει ιδέες και σχέδια, με στιλ και άποψη. Διάσημοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας, αξεσουάρ και κοσμημάτων, μακιγιέρ, φωτογράφοι, κομμωτές, δημοσιογράφοι και μοντέλα, μας ταξιδεύουν στον χρόνο, στα χρώματα, στα υφάσματα, στα πατρόν, στις υφές, στα κουρέματα, στο μακιγιάζ… σε όλα αυτά που ορίζουν διαχρονικά τις τάσεις της μόδας.

Στη διάρκεια των 20 επεισοδίων της εκπομπής, επιχειρούν να δώσουν απάντηση σε ερωτήματα αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας σε σχέση με τις τάσεις της μόδας, τις αλλαγές που έχει υποστεί ο χώρος τα τελευταία χρόνια, τη θέση των ελληνικών brands στη παγκόσμια σκηνή, την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την αέναη διαμάχη τους με τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας, τις προκλήσεις βιωσιμότητας που καλείται να αντιμετωπίσει η μόδα και πολλά ακόμη.

Μέσα από τις διηγήσεις τους, οι άνθρωποι της μόδας θυμούνται, συγκρίνουν, καινοτομούν και υπογράφουν κάθε φορά τις δημιουργίες τους στην παγκόσμια πασαρέλα, με ελληνική αυτοπεποίθηση και ταλέντο.

Ποιο είναι τελικά το αποτύπωμα της μικρής Ελλάδας, με το μεγάλο όνομα στον παγκόσμιο χώρο της μόδας;

«Ο νέος αισθησιασμός» (The new sexy)

Σ’ αυτό το επεισόδιο η Κάτια Ζυγούλη εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο το σύγχρονο sexy φρεσκάρει τους κλασικούς κανόνες και ερμηνεύει τη θηλυκότητα με νέους όρους. Τι θεωρούμε σήμερα αισθησιακό; Τι είναι πραγματικά θελκτικό και γοητευτικό σε μια εποχή όπου όλα επιτρέπονται;

Η Ροζάνα Γεωργίου, Ελληνίδα μοντέλο με εξαιρετική διεθνή πορεία, μιλάει για τις αλλαγές στα πρότυπα ομορφιάς στην παγκόσμια βιομηχανία και πώς αυτές επηρεάζονται από την έννοια του diversity που αναπτύσσεται στον χώρο, ενώ εξηγεί γιατί δεν θα διάλεγε ένα προκλητικό ρούχο για ένα πρώτο ραντεβού.

O δημιουργός Άγγελος Μπράτης αναφέρεται στη σχέση θηλυκότητας και κομψότητας μέσα στον χρόνο και περιγράφει τα εργαλεία –όπως τα απαλά ύφασμα και η λοξή κοπή του υφάσματος–, με τα οποία χτίζει ρούχα που χαρακτηρίζονται από την αίσθηση κίνησης και της πλήρους ελευθερίας που προσφέρουν στις γυναίκες.

Η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου εξηγεί γιατί, όταν κάποιος ή κάποια προσπαθεί υπερβολικά να είναι sexy, παύει και να είναι, ενώ σημειώνει ότι η αισθητική του αισθησιασμού έχει περισσότερο να κάνει με τη συμπεριφορά και τον τρόπο με τον οποίο μιλάει κάποιος και λιγότερο με ένα αποκαλυπτικό φόρεμα.

Παρουσίαση-αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Σύμβουλος περιεχομένου: Έλις Κις

Αρχισυνταξία: Βιβή Μωραΐτου – Ιωάννα Μιχελάκου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Διεύθυνση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions

14:00 1.000 ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

————————