ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ – Νέος κύκλος εκπομπών στην ΕΡΤ2: «Αγγίζοντας το...

ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ – Νέος κύκλος εκπομπών στην ΕΡΤ2: «Αγγίζοντας το άυλο» | Πέμπτη 28.04.2022

ΕΡΤ2 – ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
Πορτραίτα του αύριο

Η επιτυχημένη σειρά ντοκιμαντέρ «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ – Πορτραίτα του αύριο» επιστρέφει στην ΕΡΤ2 με νέο κύκλο εκπομπών, από την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, στις 20:30.

Στον έκτο κύκλο της σειράς ημίωρων ντοκιμαντέρ οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, τον φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις.

Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα τον στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από τον νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων.

Προβάλλονται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή τους αναγνώριση από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, στις 20:30
(ΣΤ′ Κύκλος) – Eπεισόδιο 1ο: «Αγγίζοντας το άυλο»

Ζούμε σε έναν κόσμο, όπου τα πάντα μπορούν να ψηφιοποιηθούν.
Μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε τον ψηφιακό κόσμο, αλλά πώς είναι να τον αγγίξουμε;
Πώς είναι να αγγίξουμε το άυλο;

Μία ομάδα νέων ερευνητών αναπτύσσει ένα «μαγικό» γάντι, το MAGOS, με το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να αλληλεπιδράσει ψηφιακά με τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Σκηνοθεσία – σενάριο: Αλέξανδρος Κωστόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέφανος Αλιπράντης
Ηχοληψία: Στέλιος Κουπετώρης
Μοντάζ: Νίκος Δαλέζιος
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Πρίντεζης
Οργάνωση παραγωγής: Θωμάς Χούντας
Γενικών καθηκόντων: Ανδρέας Μαριανός
Παραγωγή: SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.

Δείτε το trailer της εκπομπής