Μαρία Φαραντούρη, Τζιχάν Τούρκογλου & Χριστίνα Πουλίτση στο «Art Week» της ΕΡΤ2...

Μαρία Φαραντούρη, Τζιχάν Τούρκογλου & Χριστίνα Πουλίτση στο «Art Week» της ΕΡΤ2 19.03.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Art Week»

Με τη Λένα Αρώνη

Το «Art Week» παρουσιάζει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η Λένα Αρώνη συνομιλεί με μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς, με ανθρώπους οι οποίοι, με τη διαδρομή και την αφοσίωση στη δουλειά τους, έχουν κατακτήσει την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού.

Μιλούν στο «Art Week» για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Η εκπομπή ευελπιστεί να αναδείξει το προσωπικό στίγμα Ελλήνων καλλιτεχνών, που έχουν εμπλουτίσει τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, στις 21:30

«Μαρία Φαραντούρη – Τζιχάν Τούρκογλου & η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση»

Πρώτοι καλεσμένοι της Λένας Αρώνη στο «Art Week» την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, είναι η Μαρία Φαραντούρη και ο Τζιχάν Τούρκογλου και συζητούν για τη γνωριμία και τη συνεργασία τους στον δίσκο «Πέρα από τα σύνορα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Επίσης, μιλούν για την Τέχνη που απευθύνεται στη συνείδηση των ανθρώπων, για δύναμη, ελπίδα και φαντασία.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η διεθνώς αναγνωρισμένη υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση μιλάει για το ξεκίνημά της και για την πορεία που την οδήγησε στα μεγάλα λυρικά θέατρα του κόσμου. Ακόμη, συζητεί με τη Λένα Αρώνη για τις απαιτήσεις που συνεπάγεται μια τέτοια διαδρομή και τον στόχο της, που είναι να καταφέρνει να προσφέρει συγκίνηση αλλά και να μοιράζεται με το κοινό τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.