«Με τα μάτια της Τερέζας» – Η συναρπαστική σειρά της ΕΡΤ2 ...

«Με τα μάτια της Τερέζας» – Η συναρπαστική σειρά της ΕΡΤ2 11-14.05.2020

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Α΄ ΚΥΚΛΟΣ 

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Με τα μάτια της Τερέζας»
(La otra mirada)

Τα τέσσερα επόμενα επεισόδια της δραματικής σειράς εποχής «Με τα μάτια της Τερέζας» (La otra mirada), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου έως και την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, στις 21:00.

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας 2018.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χοσέπ Σίστερ Ρούμπιο, Χάιμε Βάκα.

Πρωταγωνιστούν: Μακαρένα Γκαρσία, Πατρίσια Λόπεζ, Άνα Βάχενερ, Σεσίλια Φρέιρε, καθώς και οι Μπεγκόνια Βάργκας, Λουσία Ντίεζ, Ελένα Γκαγιάρντο, Αμπρίλ Μοντίγια, Κάρλα Κάμπρα και η Πάουλα ντε λα Νιέτα, νεαρές ηθοποιοί που υποδύονται τις μαθήτριες.

Γενική υπόθεση: Η σειρά αποτελεί φόρο τιμής στον θεσμό της εκπαίδευσης. Μας μεταφέρει στο κλίμα μιας άλλης εποχής, όπου ώριμες και αποφασιστικές γυναίκες βρίσκονται δίπλα σε κοπέλες γεμάτες αυταπάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις πολύ σύγχρονες.

Σεβίλη, 1920. Η Τερέζα, μια γυναίκα σαράντα ετών, φτάνει στη Σεβίλη προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μυστηριώδη δολοφονία του Iσπανού πρεσβευτή στη Λισαβόνα, αναζητώντας τη Ρομπέρτα Λούνα, μια μαθήτρια στο κολέγιο θηλέων.

Για να καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την κοπέλα, η Τερέζα αποφασίζει να εμφανιστεί ως καθηγήτρια που ζητεί δουλειά στο Κολέγιο.

Αφού εκπλήσσει τη Μανουέλα, τη διευθύντρια του Κολεγίου, με τις προοδευτικές ιδέες της και τη νεωτεριστική νοοτροπία της, η Τερέζα καταφέρνει να πάρει τη θέση και να γίνει άλλη μία καθηγήτρια.

Βέβαια, δεν θα είναι όλα ρόδινα για την Τερέζα, αφού έρχεται αντιμέτωπη με την αρνητική στάση της συναδέλφου της Λουίζας, που είναι η πιο έμπειρη καθηγήτρια, καθώς και με την απροθυμία κάποιων σπουδαστριών, που ποτέ έως τότε η εκπαίδευσή τους δεν είχε στόχο να τις βοηθήσει να μάθουν να σκέπτονται και να αξιολογούν τον εαυτό τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 9ο. Δασκάλες και μαθήτριες ετοιμάζονται για τις διακοπές του Πάσχα.

Προς έκπληξη, ωστόσο, των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, η Τερέζα αποφασίζει να παραμείνει στην Ακαδημία.

Μετά τη δεξίωση στην πρεσβεία της Λισαβόνας, η ζωή της έχει αλλάξει πολύ και χρειάζεται χρόνο να τακτοποιήσει τις σκέψεις της.

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι η Μακαρένα ανακάλυψε τη σχέση της με την Πάουλα, αναστατώνει την Άντζελα η οποία, ανίκανη να ελέγξει τα συναισθήματά της, χτυπά τη μαθήτρια.

Μια αντιπαράθεση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μυστική σχέση της με την Πάουλα.

Στο μεταξύ, η Φλάβια κάνοντας βόλτα με τον αρραβωνιαστικό της, Ενρίκε, ανακαλύπτει ότι ο Τόμας έχει αποκηρυχθεί από την οικογένειά του και αναγκάζεται να κερδίζει τα προς το ζην, ως φωτογράφος του δρόμου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 12 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 10ο. Ένα θλιβερό γεγονός διαταράσσει τη συναισθηματική ζωή όλων στην Ακαδημία.

Η Αλίσια, η μεγαλύτερη αδελφή της Καντέλα, πεθαίνει.

Η απροσδόκητη και πρόωρη απώλεια επηρεάζει μ’ έναν περίεργο τρόπο την Καντέλα, η οποία αντιδρά σαν μην έχει συμβεί τίποτα. Οι φίλες της, βλέποντας μια τόσο περίεργη συμπεριφορά, οργανώνουν ένα σχέδιο για να τη βοηθήσουν να αποδεχτεί το θάνατο της αδελφής της.

Στο μεταξύ, η Λουίζα αντιμετωπίζει άσχημα το γεγονός ότι ο γιος της Αρκάντιο θέλει να πουλήσει το πατρικό του σπίτι, όπου είχε ζήσει τόσες όμορφες στιγμές με τον νεκρό, πλέον, σύζυγό της.

Ο Τόμας προσαρμόζεται σταδιακά στη νέα του ζωή ως βοηθός του Ραμόν, ενώ εκείνος είναι νευρικός όταν πηγαίνει στο μουσείο με την Τερέζα.

Η Άντζελα υποφέρει σιωπηλά μετά την εγκατάλειψη από τον Νταβίντ και τα παιδιά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 11ο. Λόγω ενός ταξιδιού στη Μαδρίτη, η Μανουέλα αφήνει την Ακαδημία στα χέρια της Λουίζας.

Στην πραγματικότητα, όμως, η νεαρή γυναίκα μένει κλεισμένη στο σπίτι της. Μετά το χωρισμό της με τον Μαρτίν είναι συντετριμμένη.

Στην Ακαδημία, η Λουίζα, αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από τη μητέρα της Μανουέλας, πρώην διευθύντρια και ιδρύτρια του σχολείου, η οποία ωστόσο, διαπιστώνει καθημερινά με απογοήτευση, πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που ανέλαβε τα ηνία η κόρη της.

Από την άλλη πλευρά, η Φλάβια προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά της για τον Τομάς κάθε φορά που τον συναντά και η Ρομπέρτα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους γονείς, αφού μετά τη δίκη την κρατάνε σε απόσταση.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 12ο. Μια ανακοίνωση για ένα κραγιόν, προκαλεί επανάσταση ανάμεσα στις μαθήτριες της Ακαδημίας, οι οποίες το χρησιμοποιούν για νιώσουν πιο όμορφες.

Ωστόσο, η Μαρία Χεσούς δεν αισθάνεται όμορφη όποιο κραγιόν και να βάλει.

Η Άντζελα κάθε μέρα αισθάνεται χειρότερα, επειδή δεν μπορεί να είναι με τα παιδιά της, γεγονός που παρατηρεί η Μακαρένα και συζητεί με τη μητέρα της, Πάουλα.

Η Μαργαρίτα προσπαθεί να πλησιάσει τον Τομάς, χωρίς να γνωρίζει ότι εκείνος εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος με τη Φλάβια, ενώ η Τερέζα βρίσκει ένα άρθρο που συνδέει τον πατέρα της Ρομπέρτα με τον πατέρα της.