«Με τα μάτια της Τερέζας» – Η συναρπαστική σειρά της ΕΡΤ2 ...

«Με τα μάτια της Τερέζας» – Η συναρπαστική σειρά της ΕΡΤ2 18-21.05.2020

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ  

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Με τα μάτια της Τερέζας»
(La Otra Mirada)

Το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου και τα τρία πρώτα επεισόδια του δεύτερου κύκλου της δραματικής σειράς εποχής «Με τα μάτια της Τερέζας» (La Otra Mirada), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου έως και την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, στις 21:00.

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας 2018.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χοσέπ Σίστερ Ρούμπιο, Χάιμε Βάκα.

Πρωταγωνιστούν: Μακαρένα Γκαρσία, Πατρίσια Λόπεζ, Άνα Βάχενερ, Σεσίλια Φρέιρε, καθώς και οι Μπεγκόνια Βάργκας, Λουσία Ντίεζ, Ελένα Γκαγιάρντο, Αμπρίλ Μοντίγια, Κάρλα Κάμπρα και η Πάουλα ντε λα Νιέτα, νεαρές ηθοποιοί που υποδύονται τις μαθήτριες.

Γενική υπόθεση Α΄ Κύκλου: Η σειρά αποτελεί φόρο τιμής στον θεσμό της εκπαίδευσης. Μας μεταφέρει στο κλίμα μιας άλλης εποχής, όπου ώριμες και αποφασιστικές γυναίκες βρίσκονται δίπλα σε κοπέλες γεμάτες αυταπάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις πολύ σύγχρονες.

Σεβίλη, 1920. Η Τερέζα, μια γυναίκα σαράντα ετών, φτάνει στη Σεβίλη προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μυστηριώδη δολοφονία του Iσπανού πρεσβευτή στη Λισαβόνα, αναζητώντας τη Ρομπέρτα Λούνα, μια μαθήτρια στο κολέγιο θηλέων.

Για να καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την κοπέλα, η Τερέζα αποφασίζει να εμφανιστεί ως καθηγήτρια που ζητεί δουλειά στο Κολέγιο.

Αφού εκπλήσσει τη Μανουέλα, τη διευθύντρια του Κολεγίου, με τις προοδευτικές ιδέες της και τη νεωτεριστική νοοτροπία της, η Τερέζα καταφέρνει να πάρει τη θέση και να γίνει άλλη μία καθηγήτρια.

Βέβαια, δεν θα είναι όλα ρόδινα για την Τερέζα, αφού έρχεται αντιμέτωπη με την αρνητική στάση της συναδέλφου της Λουίζας, που είναι η πιο έμπειρη καθηγήτρια, καθώς και με την απροθυμία κάποιων σπουδαστριών, που ποτέ έως τότε η εκπαίδευσή τους δεν είχε στόχο να τις βοηθήσει να μάθουν να σκέπτονται και να αξιολογούν τον εαυτό τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, στις 21:00

Eπεισόδιο 13ο (τελευταίο Α΄ Κύκλου). Πλησιάζει το τέλος της χρονιάς και οι εκπαιδευτικοί συναντιούνται για ένα τελευταίο συμβούλιο.

Η Μανουέλα ανησυχεί ότι μετά τη δίκη της Ρομπέρτα, πολλοί γονείς αποφάσισαν να απομακρύνουν τις κόρες τους από την Ακαδημία και δεν υπάρχουν νέες αιτήσεις για την επόμενη χρονιά.

Το σχολείο αντιμετωπίζει μια σοβαρή οικονομική κρίση, την οποία η νεαρή διευθύντρια καλείται να διαχειριστεί.

Στο μεταξύ, η Φλάβια, η οποία συνεχίζει να ζει τον κρυφό έρωτά της με τον Τομάς, στεναχωριέται, καθώς, λόγω του επερχόμενου γάμου της με τον Ενρίκε, δεν θα συνεχίσει τις σπουδές της στην Ακαδημία.

Η Λουίζα σχεδιάζει μια ριζική αλλαγή στη ζωή της, ενώ η Ρομπέρτα ζητεί από την Τερέζα να πάνε μαζί διακοπές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 19 Μαΐου 2020, στις 21:00

Δραματική σειρά, παραγωγής Ισπανίας 2019.

Γενική υπόθεση Β΄ Κύκλου: Έπειτα από τέσσερις μήνες στη φυλακή, η Τερέζα κρίνεται αθώα για τη δολοφονία του πατέρα της και βγαίνει από τη φυλακή. Όμως, η καθηγήτρια δεν είναι η ίδια. Δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τη σχέση της με την αδελφή της Ρομπέρτα, ειδικά όταν η κοπέλα πρέπει να αποδεχθεί ότι η μητέρα της, η Μαρία Aντονία, είναι η δολοφόνος.

Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν, όταν η Τερέζα συναντά την Ινές, μια νεαρή Αφρικανή τυχοδιώκτρια, που δεν έχει κανέναν στον κόσμο. Καταστρώνει σχέδιο για να καταφέρει να μπει στο κολέγιο και να μορφωθεί.

(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 1ο. Τέσσερις μήνες μετά την παραμονή της στη φυλακή, η Τερέζα αθωώνεται για τη δολοφονία του πατέρα της και αφήνεται ελεύθερη.

Όμως, η δασκάλα δεν είναι πια η ίδια. Αισθάνεται εξαντλημένη και δεν έχει δύναμη να αντιμετωπίσει τη σχέση της με την αδελφή της Ρομπέρτα, την ίδια στιγμή που πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι η μητέρα της είναι δολοφόνος.

Στο μεταξύ, στην Ακαδημία, η Μανουέλα δέχεται να προσλάβουν νέα διαχειρίστρια, την Κάρμεν, παλιά φίλη και συμμαθήτριά της στην Ακαδημία.

Η Λουίζα γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του Βιθέντε, του ταχυδρόμου της Ακαδημίας, ενώ η Φλάβια, αν και προσπαθεί να δεχτεί το γάμο της με τον Ενρίκε, συναντά τον Τομάς που επιστρέφει από τη Σεβίλη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 2ο. Η Τερέζα μετακομίζει σ’ ένα μικρό σπίτι στη Σεβίλη και αφήνει το διαμέρισμά της στην Κάρμεν.
Η νέα διαχειρίστρια παίρνει τα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κακής οικονομικής κατάστασης της Ακαδημίας.

Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν περικοπές στη θέρμανση και την ηλεκτροδότηση και γίνονται αισθητοί από την πρώτη νύχτα. Οι μαθήτριες είναι αποφασισμένες να μην τους αποδεχτούν και αποφασίζουν να απεργήσουν.

Η Ινές δυσκολεύεται με τα μαθήματα, αλλά και να αποκτήσει φίλες, πολύ περισσότερο όταν αποφασίζει να μη συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες για τα νέα μέτρα.

Η Τερέζα ακόμα δεν βρίσκει τη δύναμη να πει στη Ρομπέρτα ότι είναι αδελφές και οι απαντήσεις που δίνει δεν πείθουν τη μαθήτρια.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 3ο. Όλες οι μαθήτριες στην Ακαδημία προετοιμάζονται να δεχτούν την επίσκεψη του ηθοποιού Μπενίτο Παντίγια, εξάδελφου της Μανουέλα και του σκηνοθέτη Χορχέ Μερλότ. Ο νεαρός σκηνοθέτης θέλει να τους μεταδώσει το πάθος για τον κινηματογράφο και προτείνουν να κάνουν μαζί μια ταινία μικρού μήκους.

Στο μεταξύ, η Ρομπέρτα προσπαθεί να προσεγγίσει την Τερέζα, αλλά εκείνη την αποφεύγει. Η Μανουέλα εξακολουθεί να έχει προβλήματα με τον Μαρτίν, ενώ εκείνος αρχίζει τα κρυφά ραντεβού με την Κάρμεν.

Από την άλλη πλευρά, η Μαργαρίτα αποφεύγει τον Ελία, καθώς δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί του.