«Με τα μάτια της Τερέζας» – Νέα συναρπαστική σειρά στην ΕΡΤ2 ...

«Με τα μάτια της Τερέζας» – Νέα συναρπαστική σειρά στην ΕΡΤ2 04-07.05.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Α΄ ΚΥΚΛΟΣ 

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Με τα μάτια της Τερέζας»
(La otra mirada)

Τα τέσσερα επόμενα επεισόδια της νέας δραματικής σειράς εποχής «Με τα μάτια της Τερέζας» (La otra mirada), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, στις 21:00.

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας 2018.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χοσέπ Σίστερ Ρούμπιο, Χάιμε Βάκα.

Πρωταγωνιστούν: Μακαρένα Γκαρσία, Πατρίσια Λόπεζ, Άνα Βάχενερ, Σεσίλια Φρέιρε, καθώς και οι Μπεγκόνια Βάργκας, Λουσία Ντίεζ, Ελένα Γκαγιάρντο, Αμπρίλ Μοντίγια, Κάρλα Κάμπρα και η Πάουλα ντε λα Νιέτα, νεαρές ηθοποιοί που υποδύονται τις μαθήτριες.

Γενική υπόθεση: Η σειρά αποτελεί φόρο τιμής στον θεσμό της εκπαίδευσης. Μας μεταφέρει στο κλίμα μιας άλλης εποχής, όπου ώριμες και αποφασιστικές γυναίκες βρίσκονται δίπλα σε κοπέλες γεμάτες αυταπάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις πολύ σύγχρονες.

Σεβίλη, 1920. Η Τερέζα, μια γυναίκα σαράντα ετών, φτάνει στη Σεβίλη προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μυστηριώδη δολοφονία του Iσπανού πρεσβευτή στη Λισαβόνα, αναζητώτας τη Ρομπέρτα Λούνα, μια μαθήτρια στο κολέγιο θηλέων.

Για να καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την κοπέλα, η Τερέζα αποφασίζει να εμφανιστεί ως καθηγήτρια που ζητεί δουλειά στο Κολέγιο.

Αφού εκπλήσσει τη Μανουέλα, τη διευθύντρια του Κολεγίου, με τις προοδευτικές ιδέες της και τη νεωτεριστική νοοτροπία της, η Τερέζα καταφέρνει να πάρει τη θέση και να γίνει άλλη μία καθηγήτρια.

Βέβαια, δεν θα είναι όλα ρόδινα για την Τερέζα, αφού έρχεται αντιμέτωπη με την αρνητική στάση της συναδέλφου της Λουίζα, που είναι η πιο έμπειρη καθηγήτρια, καθώς και με την απροθυμία κάποιων σπουδαστριών, που ποτέ έως τότε η εκπαίδευσή τους δεν είχε στόχο να τις βοηθήσει να μάθουν να σκέπτονται και να αξιολογούν τον εαυτό τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 5ο. Η δημοσίευση μιας ιδιαίτερα προκλητικής φωτογραφίας της Ρομπέρτα, από τη γιορτή στο κτήμα Ραφίτα Περάλτα, προκαλεί διχασμούς ανάμεσα στις συμμαθήτριες.

Μια σύγκρουση που καταλήγει σε έκρηξη, όταν η Μακαρένα επιτίθεται στη Μαργαρίτα επειδή υπερασπίζεται τη Ρομπέρτα.

Από την άλλη πλευρά, η φωτογραφία της Ρομπέρτα, κάνει την Τερέζα να αμφιβάλλει όλο και περισσότερο για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα.

Στο μεταξύ, η Φλάβια έρχεται αντιμέτωπη με τα δικά της προβλήματα: την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον Ενρίκε, το γιο μιας από τις πιο ισχυρές οικογένειες της πόλης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 6ο. Η Μανουέλα αποφασίζει να βάλει στις μαθήτριες ένα τεστ ικανοτήτων, για να δει το μελλοντικό επάγγελμα που ταιριάζει καλύτερα στην καθεμία.

Τα αποτελέσματα απογοητεύουν την Καντέλα, διότι προκύπτει ότι δεν της ταιριάζουν οι σπουδές Βιολογίας, όπου ήθελε να αφοσιωθεί.

Στο μεταξύ, η Λουίζα έρχεται αντιμέτωπη με τα ίδια της τα συναισθήματα, καθώς ο γιος της ξεκινά μια ερωτική σχέση με μία από τις μαθήτριες της Ακαδημίας, τη Μαρία Ζεζούς.

Η Τερέζα πρέπει να αποδεχτεί την αναχώρηση της Ρομπέρτα και τις συνέπειές της στη σχέση της με τη Μανουέλα, ενώ δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τον τραγικό θάνατο του πατέρα της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 7ο. Μία από τις σημαντικότερες μορφές του ανθρωπισμού της εποχής επισκέπτεται την Ακαδημία και κάνει μία ομιλία για τη σημασία της προσωπικής ανάπτυξης του κάθε ατόμου.

Επηρεασμένη από τα λόγια της, η Μανουέλα σκέφτεται τη δική της κατάσταση με το σύζυγό της Μαρτίν, ο οποίος εξακολουθεί να θέλει επίμονα ένα παιδί.

Η Φλάβια πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για τον αρραβώνα της με τον Ενρίκε. Ο Τόμας της ζητεί να περάσει ένα βράδυ μαζί του, πριν δεσμευτεί με έναν άντρα που δεν αγαπά.

Από την άλλη πλευρά, η Άντζελα αρχίζει να παραμελεί το έργο της στην Ακαδημία, επειδή ζει τις πιο γλυκές της στιγμές με την Πάουλα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, στις 21:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 8ο. Παρόλο που το συμβούλιο των καθηγητών υποστηρίζει τη Ρομπέρτα, η δίκη εναντίον της Ραφίτα Περάλτα προσκρούει στις θεμελιώδεις αρχές της Ακαδημίας, καθώς η πλειοψηφία των γονέων δεν μπορεί να καταλάβει πώς το ίδρυμα υπερασπίζεται μια μαθήτρια που καταγγέλλει τον πρωτότοκο γιο μιας από τις πιο ισχυρές οικογένειες της Σεβίλης.

Η Μανουέλα, επικεφαλής των δασκάλων, προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των γονέων, γεγονός που δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς πρέπει να υποστεί την παρουσία του Μαρτίν μετά το χωρισμό τους, δεδομένου ότι είναι ο δικαστής της υπόθεσης.

Από την πλευρά της, η Ρομπέρτα δεν αισθάνεται απόλυτα ασφαλής, αφού πρόκειται να καταθέσει στη δίκη. Η νεαρή γυναίκα αισθάνεται απροστάτευτη χωρίς την υποστήριξη των γονέων, τη στιγμή που καλείται να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση.

Στο μεταξύ, ο Τόμας έρχεται αντιμέτωπος με τα δικά του συναισθήματα, εν όψει της δίκης, καθώς γνωρίζει ότι κρατάει το κλειδί για την έκβασή της.